Saltnes sikret sliteseier for Bodø/Glimt: − Har stagnert litt

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord – Bodø/Glimt 1–2) Først spilte han gjennom Victor Boniface til 1–0, så satte Ulrik Saltnes seiersmålet selv for Bodø/Glimt. Serielederne fremsto selvkritiske etterpå.

 • Øyvind Herrebrøden

– I dag måtte vi bruke noen nye redskaper; ett av dem var at arbeidshanskene måtte på. Da har vi kvalitet i laget til å score når som helst. Men jeg kunne tenke meg at totalen og prestasjonen i sum var bedre. At vi ikke gjorde det så spennende. Det tar på, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

Liverpool-supporteren Knutsen har et lite arsenal av målscorere (11 totalt i serien) – og det var aldri tilfeldig at indreløper Ulrik Saltnes dukket opp i favorittposisjonen innenfor 16-meteren og avgjorde med en bredside og sin sjette scoring for sesongen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Dessuten fikk Knutsen godt betalt for grepet han gjorde snaut 20 minutter før slutt. Ola Solbakken overtok venstrevingen til Jens Petter Hauge.

Sistnevnte gikk i stedet ned som indreløper på midtbanen og tok sen regi i matchen: Hauge trakk opp selve angrepet, Solbakken sto for målgivende da Saltnes scoret satte seiersmålet 12 minutter før slutt.

United-speider på tribunen

Det gjorde Glimt dessuten foran Manchester Uniteds faste Skandinavia-speider Tommy Møller Nielsen på tribunen, noe Eurosport kunne melde før kampen.

– Han er en deilig, liten kar å sende inn på midtbanen når vi er i stampe, beskriver Ulrik Saltnes om Hauge – og du kommer knapt nærmere en «indreløperekspert» i norsk fotball enn nettopp matchvinneren.

Saltnes var likevel ikke fornøyd med hva serielederen leverte – tross ny trepoenger, at laget stadig er ubeseiret, og at de tok sin andre seier på naturgress (av tre mulige), et underlag Bodø/Glimt ikke har vunnet på i Eliteserien siden 2015 før denne sesongen.

les også

2019: Glimt tok historisk medalje uten én seier på gress

– Dette var under det vi har lyst til å prestere på. Heldigvis godt nok til å vinne, men det var ikke åpenbart at vi skulle vinne i dag. Vi gjør det vanskelig for oss selv. Slurver med ballen og treffer ikke med presset, oppsummerer Saltnes.

– Prestasjonene våre har stagnert litt, fastslår han.

2–1-målet var ikke eneste gang Saltnes markerte seg: I 1. omgang tilrettela han for Kasper Junker-erstatter Victor Boniface som avsluttet et klassisk Bodø/Glimt-angrep.

Ballen var innom triangelet Fredrik Bjørkan/Patrick Berg/Saltnes før sistnevnte elegant trillet Boniface var alene med Jacob Storevik i Sandefjord-målet. Spissen avsluttet på førstetouchen og sendte oppskriftsmessig serielederen foran.

Sandefjord utlignet til 1–1 rett etter pause ved Sivert Gussiås etter en gavepakke fra Marius Lode. Sandefjord-spissen fikk en ny sjanse rett etterpå, men blåste den over, og William Kurtovic var nær ved å score på en frekkis fra rundt 40 meter, men Glimt-keeper Nikita Haikin fikk en hånd på «Beckham-forsøket» fra Sandefjords midtbanespiller:

les også

Femte strake seier for Odd

Det hjalp ikke at Martí Cifuentes mannskap preget matchen lenge i 2. omgang. De fikk null betalt da Saltnes avgjorde, og dermed utnyttet nordlendingene maks av Moldes tap i Sarpsborg dagen før.

De øker forspranget på toppen av tabellen med tre nye poeng, som er syv totalt, samtidig som de har én match tilgode på tittelforsvareren.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandefjord Fotball
 3. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. Glimt-Hauges overgangsplan: Gjør som Haaland og Evjen

 2. Bodø/Glimt lekte seg enkelt videre i Europa League-kvalifiseringen

 3. Glimt-stjernene kranglet om straffe i seksmålsfest: – Han burde spurt meg om lov

 4. Bodø/Glimt best på 64 år: Tangerte seiersrekord og ydmyket AaFK

 5. Scoret etter 18 sekunder: Bodø/Glimt måtte slite for ny seier

Fra andre aviser

 1. United-speider så Glimt stramme gullgrepet

  Aftenposten
 2. Nytt Bodø/Glimt-show: Ydmyket motstanderen fullstendig i toppkampen

  Aftenposten
 3. Nytt Bodø/Glimt-show: Ydmyket motstanderen fullstendig i toppkampen

  Fædrelandsvennen
 4. Norsk målfest i Europa: Rosenborg og Bodø/Glimt enkelt videre

  Aftenposten
 5. AaFK ble totalt ydmyket av serielederen

  Aftenposten
 6. Glimt slo Rosenborgs 17 år gamle rekord etter ellevill drømmescoring

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no