Imponerende Tromsø-seier i nedrykksstriden

(Tromsø – Kristiansund 5–0) Et effektivt Tromsø i poengnød utklasset Kristiansund hjemme på Alfheim og sikret tre svært viktige poeng i nedrykksstriden.

 • Jørgen Ryggvik Karlsen

– Alt gikk feil, sier Kristiansund-angriper Flamur Kastrati til Eurosport.

Da hadde han sett Tromsø, som sårt trengte poeng i den intense nedrykksstriden, ydmyke Kristiansund hele 5–0, og vant for første gang på Alfheim siden 5.juli.

– Vi henger ikke sammen som lag, men det er ikke noe vits å sette seg ned å gråte, vi må bare slå hardt tilbake neste gang, fortsetter Kastrati, og får støtte fra trener Christian Michelsen

– Det var en dag hvor ingenting stemte og den skal vi tåle. Vi skal komme sterkere tilbake. Nå handler det om måten vi agerer på, sier KBK-treneren til Eurosport.

For allerede etter fire minutter sjokkerte hjemmelaget Kristiansund da Fitim Azemi sendte Tromsø i ledelsen.

En våken Azemi snappet opp et dårlig tilbakespill fra Kristiansund-midtstopper Christophe Psyché, og alene med Sean McDermott var den innleide angriperen iskald og lobbet ballen over gjestens sisteskanse til 1–0.

Drøye 20 minutter senere doblet Azemi, som var et konstant uromoment for Kristiansund, ledelsen for et effektivt Tromsø, som ikke hadde funnet veien til nettmaskene på fire kamper og sto med tre strake tap i Eliteserien før de utspilte Kristiansund.

Azemi knuste Bent Sørmo i duell på bakre stolpe etter et vakkert innlegg fra høyre og Eric Smith før han headet inn 2–0, men i duellen med Sørmo skallet de to med hverandre og en blødende Azemi måtte forlate banen.

Ti minutter før Azemi doblet ledelsen burde imidlertid Sondre Sørli sørget for likhet i regnskapet. Christoffer Aasbak traff angriperen prikket et innlegg fra venstre, men Sørli, som skar inn fra høyrekanten, maktet ikke å styre headingen fra fem meter mellom stengene.

Nilsen-kanon

Syv minutter før pause økte Lasse Nilsen ledelsen. Nilsen mottok ballen midt på gjestenes banehalvdel og avanserte noen meter før han sendte av gårde en markkryper som snek seg under McDermott til 3–0.

Rett etter sidebytte fortsatte målfesten da Anders Jenssen fikk stå helt umarkert på fem meter og headet enkelt inn sitt første mål i Tromsø-trøyen.

Tvilsomt rødt kort

En halvtime før slutt ble innbytter Jesper Isaksen utvist etter en takling på Onni Valakari. Etter litt betenkningstid dro dommer Ola Hobber Nilsen frem det røde kortet til Isaksen som traff ankelen til Valakari.

– Det der er helt uforståelig, det er helt vilt å blåse rødt kort for det. Det er ikke noe høy fart heller. Nå har de pratet om at de ikke har dømt på slike taklinger, så nå skal de motbevise at de dømmer på slike taklinger. Er det rødt kort, er det mye røde kort i Eliteserien, sa Eurosport-ekspert Joachim Jonsson i Eliteserie-studio.

15 minutter før fulltid fastsatte Runar Espejord sluttresultatet til 5–0 da han avsluttet et vakkert Tromsø-angrep med å bøye lærkulen i vinkelen.

Flere artikler

 1. Kristiansund ydmyket et Sarpsborg 08 i poengnød: - Feid av banen

 2. Tromsø knuste Ranheim og gjorde byks på tabellen

 3. Kristiansund overkjørte Mjøndalen – tangerte klubbrekorden

 4. Pluss content

  Før avspark: Alt om 18. runde i Eliteserien

 5. Frisparkperle sendte Strømsgodset opp fra bunnplassen

Fra andre aviser

 1. TIL-børsen: TIL-spillerne herjet, men denne harstadværingen var «Gutans» beste

  Aftenposten
 2. Tromsø knuste Kristiansund og innkasserte viktig seier i bunnstriden

  Aftenposten
 3. Tromsø knuste Kristiansund og innkasserte viktig seier i bunnstriden

  Fædrelandsvennen
 4. TIL-børsen: «Gutan plasket rundt mot effektive Molde»

  Aftenposten
 5. Fire snakkiser etter ydmykelsen i Bodø: «TIL ble pisset på, og det var ikke et pent syn»

  Aftenposten
 6. Tromsø-profil tilbake mot Brann

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder