City legger press på Liverpool – Guardiola misfornøyd

MANCHESTER (VG) (Manchester City – Aston Villa 3–0) Etter en svak førsteomgang slo City-stjernene nådeløst tilbake etter pause. Nå er det opp til Liverpool å svare.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Den overbevisende hjemmeseieren over Aston Villa, etter scoringer av Raheem Sterling, Kevin de Bruyne og Ilkay Gündogan, betyr at de regjerende mesterne reduserer avstanden opp til serieleder Liverpool til kun tre poeng før Jürgen Klopps menn skal ta imot Tottenham søndag ettermiddag.

– For seks dager siden hadde de åtte poeng mer enn oss. Nå er det tre. Det er en god opplevelse for oss, men vi må vente til de har spilt i morgen. Hvis vi spiller som vi spilte i andre omgang, kan vi kjempe om tittelen ved sesongslutt. Hvis vi spiller som før pause, kommer vi til å havne på nedrykksplass, sier Pep Guardiola.

les også

Solskjær vil ikke svare på Haaland-koblingen

Manchester City, som startet uten Sergio Agüero fra start for andre gang på rad i Premier League, fikk en treg start på kampen mot et Aston Villa-lag som forsvarte seg med nebb og klør i striregnet på Etihad Stadium.

David Silva misbrukte en gigantisk mulighet etter flott forarbeid av Raheem Sterling ett minutt før hvilen, men ellers var det ikke mye å hoppe i taket for, og det var utvilsomt en betenkt Pep Guardiola som løp rett inn i spillertunnelen da dommeren blåste av den første omgangen.

– Vi spilte ikke som vi burde. Vi må spille i 90 minutter, i dag spilte vi bare i 45, sier Guardiola.

les også

Eksperter om Haaland: – En krysning mellom Flo og Carew

Men han trykket utvilsomt på de rette knappene i garderoben, for det gikk bare 20 sekunder fra avspark i andre omgang til ballen lå i nettet: Ederson slo ballen langt ut til Gabriel Jesus, som forlenget til Sterling, og den britiske målmaskinen avsluttet angrepet med et skudd via keeper og inn i mål.

City-stjernen, som scoret hat trick mot Atalanta i midtuken, står nå med 13 mål på 14 kamper i alle turneringer denne sesongen – flest av alle i Premier League.

Her kan du se Sterling score tre mål på 11 minutter i tirsdagens Champions League-kamp:

Etter det første målet var Aston Villa sjanseløse. Kevin de Bruyne økte til 2–0 da han pisket et knallhardt innlegg fra venstre som gikk forbi alt og alle og endte sin ferd i nettmaskene. Fire minutter senere banket Gündogan inn kampens tredje mål.

Dermed kunne Guardiola med god samvittighet gi to av sine største stjerner en hvil det siste kvarteret: De Bruyne og Sterling gikk ut, inn kom Phil Foden og Sergio Agüero.

Det ble ingen flere scoringer, men i stedet et skår i gleden for City da Fernandinho pådro seg sitt andre gule kort for dagen og dermed rødt. Dermed mister Guardiola enda et alternativ på stopperplass i neste kamp – men da er det kanskje greit at det er hjemme mot Southampton, som tapte 0–9 hjemme mot Leicester fredag kveld …

Premier League

SVUTMP
1Leicester City330012489
2Liverpool33009459
3Everton33008359
4Aston Villa22004046
5Arsenal32016426
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester City
 3. Aston Villa FC

Flere artikler

 1. City taklet presset: - Vi har ikke råd til å tape poeng

 2. Manchester City tilbake på vinnersporet: Herjet i Ukraina

 3. Brennhet Agüero kom inn og reddet City fra nytt poengtap

 4. Ydmyket Liverpool etter gull-hyllest: Verste PL-tap siden 2017

 5. Trippel skadesmell for City i seier over Chelsea

Fra andre aviser

 1. Manchester City bråvåknet etter pause og banket Villa

  Aftenposten
 2. Storscoreren trengte bare fem minutter på å berge City

  Aftenposten
 3. Manchester City kom over sjokket og herjet i toppkampen

  Aftenposten
 4. Manchester City kom over sjokket og herjet i toppkampen

  Bergens Tidende
 5. Storscoreren trengte bare fem minutter på å berge City

  Fædrelandsvennen
 6. Liverpool fikk julegave etter ellevill thriller

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no