17,67 prosent er ikke et lykketall, Drillo

Tapte 0-3 sist Drillo spådde samme seierssjanse

DÜSSELDORF (VG Nett) Egil Drillo Olsen anslår spøkefullt at Norges seiersjanser mot Tyskland er 17,67 prosent. Det taler for klart norsk nederlag i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Forrige gang Drillo levnet et fotballag nøyaktig de samme vinnermulighetene, var da Vålerenga skulle til Stamford Bridge og spille kvartfinale i Cupvinnercupen. Da sørget Babayaro, Zola og Wise for en enkel 3-0-seier til Chelsea.

LIVE 20.30:Tyskland - Norge

Spørsmålet nå er hva 17,67 prosent vinnersjanse vil bety for dagens kamp.

- Jeg har regnet veldig nøye på det der, og da har jeg kommet frem til 17,67 prosent. Det er visst noen som tror på disse tallene, gliste Drillo da han møtte pressen før avreise til Tyskland mandag.

Espens fotballblogg:det er lite som tyder på at Norge får noe som helst med seg hjem fra innbydende LTU-Arena.Les og kommentér her!

Drillos prosentregning har blitt en klassiker foran både mesterskapskvalifiseringer og enkeltkamper. Her er noen eksempler:

** Han ga Norge 50 prosents til å bli nummer to i puljen i kvalifiseringen til EM 2004. Så skjedde, og Drillo fulgte opp med å gi Norge 15 prosents mulighet til å danke ut Spania i play off. Som kjent spilte aldri Norge i EM 2004...

** Et stykke ut i kvalifiseringen til EM 96 mente Drillo at det var 80 prosent sannsynlighet for at Norge ville lykkes. Det ble aldri norsk deltakelse i det europamesterskapet. Det må imidlertid være en trøst for Drillo at Jahn Ivar Mini Jakobsen på samme tid var 99,9 prosent sikker på at Norge ville nå EM.

** Det er riktignok ikke bare Drillo som har hatt klokkertro på det norske landslaget tidligere: Etter seieren over Brasil i VM 98 trodde hele 80 prosent av befolkningen at Norge ville beseire Italia i åttedelsfinalen. Det endte med 0-1-tap.

Flere av dagens landslagsspillere har langt større tro på norsk suksess mot Tyskland enn landslagssjefen selv.

- Jeg mener det er fifty-fifty, gliser Bjørn Helge Riise.

Per Ciljan Skjelbred er ikke like stødig i matematikk, og mener Norge har følgende vinnersjanser i kveld:

- Jeg vil si 60-50 i favør oss... Nei, det blir feil. Da blir det 60-40, sier han til VG Nett.

VGTV:Se spillernes spådommer her!

PS! Kampen mellom Tyskland og Norge går klokken 20.30 i kveld. Det er TV 2 som har tv-rettighetene til kampen, men de har valgt å kun vise den for sine abonnenter på TV 2 Sport og for et begrenset antall kunder på internett.

VG Nett-leser:Når man ikke engang viser kampen mot Tyskland på riksdekkende tv, slik at folk flest ikke må «slite» for å finne løsninger, da sparker man seg selv i balla!Hva mener du?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder