GODE VENNER: Marco Van Basten og Roberto Donadoni har ikke bare et profesjonelt forhold. De er også gode venner i virkeligheten. Foto: AP

EM-rivalene dro på ferie sammen

Så nære venner er kveldens trener-duellanter

Når Nederland og Italia møtes til dyst i kveld, er det med to trenere som kjenner hverandre meget godt. Marco Van Basten og Roberto Donadoni har kjent hverandre i 20 år.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Følg Nederland-Italia kl. 20.45

Det betyr at de to landslagstrenerne har vært venner siden Nederland vant EM i 1988. Van Basten og Donadoni spilte sammen i AC Milan mellom 1987 og 1993.

- Jeg kan si at Roberto er en venn, vi kjenner hverandre veldig godt. Vi spilte på samme lag, spilte golf sammen og dro på ferie sammen. Han er en fighter. Hvis laget spiller som ham, så blir det tøft, sier Nederlands landslagstrener Marco Van Basten ifølge channel4.com.

VG Nett-leser:

Inspirert av Milan-trener

Roberto Donadoni tror ikke det nære vennskapet kommer til å endre karakter etter at Nederland og Italia har kjempet om poengene i gruppe C i kveld.

- Jeg har kjent Van Basten i 20 år, og vi er gode venner. Det vil vi fortsette å være uavhengig av morgendagens resultat, sa Italia-trener Roberto Donadoni i går, skriver espn.com.

De to trenerne spilte begge under italieneren Arrigo Sacchi i Milan, og har begge tatt med seg noen av hans ideer i sin egen fotballfilosofi.

- Det faktum at begge har hatt Sacchi som en av våre trenere har gitt oss viktig erfaring som helt klart har vært nyttig, sier Donadoni om trenerlegenden.

Se hvordan Van Basten avgjorde EM-finalen i 1988!(VG Nett tar ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsteder)

- Større press

Han er klar over at hans Italia har større press på seg enn hva Nederland har.

- Vi er verdensmestere, men det gir ikke noe garanti for suksess. Det er normalt at du har større press på deg når du går inn i en turnering som verdensmester, mener Donadoni, som trolig mister jobben dersom han ikke lykkes i EM-sluttspillet.

- Jeg er veldig rolig, men klar over hva denne kampen betyr for min profesjonelle karriere, sier den gamle Milan-vingen.

Motstander og kamerat Marco Van Basten kan slippe skuldrene adskillig lavere. Han har allerede annonsert at han gir seg etter sluttspillet for å bli Ajax-trener.

Det de to tidligere Milan-spillerne vant mye da de spilte sammen i Italia, men for landslaget er Van Basten den eneste som har vunnet noe. Roberto Donadonis beste prestasjoner som spiller var andreplassen i VM 1994, etter Brasil. Marco Van Basten vant altså EM med Nederland i 1988.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder