ONSDAGSGODT FOR NACHO: Martin Ødegaard varmet opp i andre omgang sammen med blant andre midtstopper Nacho Fernández (til høyre). Men det var spanjolen som ble byttet inn som siste spiller fem minutter før slutt. Foto:Efe,NTB scanpix

Spansk journalist: – Rart Ødegaard ikke fikk komme inn

Sterke spanske reaksjoner på at Ødegaard ble sittende på benken

MADRID (VG) (Real Madrid – Almeria 3-0) Den fremtredende
spanske radioreporteren Anton Meana mener at Carlo Ancelotti (55) er som en streng skolelærer overfor Martin Ødegaard (16).

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sjelden har norske fotballøyne vært mer intenst rettet mot en innbytterbenk enn den Martin Ødegaard inntok på Santiago Bernabeu i går kveld. 16 år, fire måneder og 12 dager gammel kunne han bli tidenes desidert yngste Real Madrid-spiller – hvis han fikk komme innpå.

Nacho med bismak - sett med norske øyne

Fem minutter før slutt kom 3-0-målet som definitivt drepte kampen mot Almeria. Real Madrid hadde ett bytte igjen, de fleste ventet og håpet på Martin Ødegaard, men hva gjorde trener Carlo Ancelotti?

Les også:Slik debuterte verdens største stjerner

Han byttet ut midtstopper Raphaël Varane med 25 år gamle Nacho Fernández.

Den nacho’en smakte ikke spesielt godt – sett med norske øyne.

Heller ikke spanjolene skjønte hvorfor Ancelotti unnlot å gi den mye eksponerte 16-åringen sine første minutter på A-laget.

- Vi kan ikke forstå det. Dette var en perfekt kamp for Martin Ødegaard. Når du har kjøpt Martin Ødegaard, så må du vise ham frem for resten av verden. Dette var en lett kamp mot Almeria. Han har ikke vært på sitt beste for Castilla, så mentalt hadde dette vært en bra kamp for Ødegaard på hjemmebane foran mange supportere, sier Meana til VG.

KOMMENTAR: Vi skal være glade for at Ødegaard har en klok sjef

Anton Meana synes det var på grensen til litt urettferdig å la Ødegaard bli sittende på benken.

FORSTÅR IKKE ANCELOTTI: Radio Marca-reporter Anton Meana skjønner ikke hvorfor Martin Ødegaard ble sittende på benken mot Almeria. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

- I øyeblikket er ikke Ødegaard blant de beste spillerne på Castilla, men i mine øyne er han spesiell. Derfor må du gi ham spesielle ting. Det var veldig rart at han ikke fikk komme inn. Jeg kan ikke skjønne avgjørelsen, sier Radio Marca-journalisten.

- Folk fra Norge og mange land tenker at denne kampen var som skapt for Martin Ødegaard. Greit, dette er fotball, men det er også business og show, tillegger han.

Også AS-journalisten Carlos Forjanes, som har laget flere kritiske saker om Ødegaards innsats og situasjon på reservelaget Castilla, trodde på norsk spilletid hvis Real Madrid ledet med tre mål mot Almeria.

Les også:Castillas poengsnitt halvert med Ødegaard på banen

Tror ikke på A-lagsdebut denne sesongen

Men litt senere satte Ødegaard seg på innbytterbenken - og ble der. 16-åringen har selvsagt all verdens tid, men trolig var dette den siste sjansen til å få debutere på A-laget denne sesongen. Mot Almeria manglet både Karim Benzema, Gareth Bale, Luka Modric, Sami Khedira, Serigo Ramos og Daniel Carvajal.

- Nei, nå er det umulig for Ødegaard å få noen A-kamper denne sesongen, mener Meana.

Han regner med at drammenseren blir med på A-lagets oppkjøring, men at et utlån kan være aktuelt neste sesong. Ikke minst hvis ikke reservelaget Castilla klarer å rykke opp til nivå to.

- Jeg tror kanskje han må gå på utlån til et spansk lag neste sesong, sier Anton Meana.

STRENG SKOLELÆRER? Carlo Ancelotti mener Martin Ødegaard trenger mer tid og mer trening før han er klar for A-lagsspill. Foto:Daniel Ochoa De Olza,Ap

Mener Ancelotti vil være som en lærer overfor Ødegaard

På pressekonferansen etter kampen spurte spansk presse hvorfor ikke nordmannen ble satt inn. Carlo Ancelotti forklarte, kanskje en smule kynisk, at Martin Ødegaard fortsatt trenger mer tid før han får spilletid på A-laget.

- Han har gjort det bra på trening, men må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for spill på A-laget. Han er veldig ung. Dette var første gangen hans med førstelaget, og han var på benken. Han har fremtiden foran seg, sa Real Madrid-sjefen.

- Jeg tror han vil være som en lærer overfor Martin Ødegaard. Prøver å vise at dette er det virkelige livet. Du er på et stort og viktig lag. Du må først spille bra på Castilla, så komme på benken, vente på dine muligheter, og så spille for førstelaget, sier Anton Meana.

Martin Ødegaard var selv ikke tilgjengelig for intervju etter kampen. Men 16-åringen fikk i hvert fall sin første ordentlige kampopplevelse med A-lagsgjengen. Mange var overrasket over at nordmannen i det hele tatt fikk være med i troppen.

Møtt med jubel fra fansen

Da speakeren på Santiago Bernabeu ropte opp «nummer 41, Martin Ødegaard» i gjennomgangen av lagoppstillingen, ble 16-åringen møtt med stor jubel fra publikum. Deretter tok han plass på benken ved siden av den elegante midtbanestjernen Isco – som sammen med Lucas Silva fikk slippe til etter 65 minutter.

Etter å ha skapt to store sjanser på de syv første minuttene så alt ut til å være i skjønneste for Real Madrid. Men i stedet for å fortsette overkjøringen av svake Almeria, stoppet maskineriet opp. To Ronaldo-frispark langt over var det nærmeste hjemmelaget skapte av småfarligheter frem til James Rodriguez ladet kanonen i første omgangs siste minutter.

En praktscoring på et tidspunkt da pipekonserten var i ferd med å melde seg på det godt besøkte Santiago Bernabeu.

Tre minutter etter pause økte Real Madrid ledelsen til 2-0. Toni Kroos la inn til Cristiano Ronaldo, men Almerias Mauro dos Santos nådde ballen først og satte den i eget mål. Deretter gikk Martin Ødegaard i oppvarming sammen med Isco og Nacho.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder