Bundesliga-suksessen: - Jeg hadde det negative fra Heerenveen i bakhodet

SKEPTISK: Tarik Elyounoussi måtte overtales før han signerte for Hoffenheim. Her intervjues han av VG på dagens pressetreff på Lillestrøm. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

Tarik avslører dramaet om Hoffenheim

LILLESTRØM (VG) Tarik Elyounoussi (26) er den som scorer nest mest i Bundesliga for tiden. Men egentlig ville han ikke til Hoffenheim da tyskerne kom med tilbudet i fjor.

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

Overfor VG bekrefter han motviljen. Og at han ikke hadde lyst. Men etter flere runder med agent Tore Pedersen kom han på andre tanker.

– Jeg hadde det negative som skjedde i Heerenveen i bakhodet. Trodde det var samme greia i Tyskland. Men jeg tok helt feil. Jeg vet ikke om det er slik i alle klubber i Bundesliga. Men i Hoffenheim ble det gjort alt for at jeg skulle trives og føle meg trygg, sier Tarik Elyounoussi.

Den gamle landslagskjempen Tore Pedersen (45), med erfaring fra norsk, svensk, engelsk, japansk og tysk toppfotball forteller at Tarik hadde en vrangforestilling om Tyskland. At han var forutinntatt – og måtte kvitte seg med alt det negative fra nederlandske Heerenveen – som han reiste til omtrent rett fra gutterommet som Fredrikstad-spiller for seks år siden.

I tillegg hadde han i siste liten takket nei til Pescara i italiensk Serie A for to år siden.

– Jeg skrev faktisk under, men tok med meg kontrakten hjem. Magefølelsen var dårlig. De solgte playmaker Marco Verratti, som skulle mate meg med pasninger, til Paris Saint-Germain. Da droppet jeg avtalen, forteller Elyounoussi.

Kostet 20 mill

Det ble isteden Rosenborg. Etter hva VG forstår, kostet Tarik 20 millioner kroner da han kom fra Trondheim til Hoffenheim i fjor sommer. Ifølge Pedersen hadde tyskerne aldri kommet på banen hvis Tarik ikke hadde spilt nettopp for RBK.

– Rosenborg har et internasjonalt navn. De huskes fortsatt for sin storhetstid. At Tarik spilt for dem var avgjørende for avtalen, sier Tore Pedersen.

Men etter en tung debutsesong og måltørke er alt snudd på hodet for Tarik. Han er på delt annenplass på toppscorerstatistikken i Bundesliga med fire mål på syv serierunder. Hoffenheim holder annenplassen på tabellen. Bare mesterlaget Bayern München er bedre.

– Jeg hadde en del møter med apparatet i Hoffenheim da jeg kom dit. De ville luke vekk det som opplevdes negativt. Ting som gikk ut over prestasjonene. Nå merker jeg et godt samhold i laget. På fritiden er vi mye sammen. Det er en familiefølelse, sier Elyounoussi.

– Hang etter

Han stiller på pressetreff i sort fritidsantrekk og mørke sko. Det er ikke vanskelig å merke at selvtilliten er på topp. Han er klar. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har forventninger til formspilleren foran EM-kvalifiseringen mot Malta (fredag/borte) og Bulgaria (mandag/hjemme).

Og Tarik merker en positiv energi. Ikke bare i egen kropp. Men også fra alle Molde-spillerne som kom til landslagssamlingen med seriegull.

– Jeg måtte knekke en kode i Hoffenheim. Forrige sesong hang jeg etter når vi vant ballen. Jeg havnet for langt vekk fra mål. Jeg var for defensiv i hodet, og redd for kontringer imot, sier Elyounoussi.

Han tok ferie i Atlaslasfjellene og fant gløden til årets Bundesliga-sesong. Nå håper han målteften og selvtilliten skal hjelpe Norge et steg nærmere EM-sluttspill i 2016. Det startet ikke så bra. Tap for Italia (0-2). I tillegg var Tarik virusplaget – og benket.

– Man må komme hit med en positiv innflytelse. Se på Molde-spillerne. De kommer inn i gruppen, og sprer det utover, og gir oss en positiv inspirasjon, sier Tarik Elyounoussi.

Les også

 1. VGs eksperter: Martin (15) må få tillit fra start for Norge

  Martin Ødegaard (15) har fått tillit i Per-Mathias Høgmos landslagstropp til møtene med Malta og Bulgaria.
 2. Han storspiller på klubblaget, men: Jonathan Parr føler seg oversett av landslagssjefen

  Jonathan Parr (25) nyter stor tillit i Premier League-jagende Ipswich, men 25-åringen har ikke fått én telefon fra…
 3. Hangeland og Bjørgen angriper egoisme i idretten

  Fotballspiller Brede Hangeland (33) og langrennsløper Marit Bjørgen (34) mener enkeltindividene får for mye plass i…
 4. Ødegaard nærmer seg europeisk rekord

  Lovordene har ikke manglet om Martin Ødegaard (15). Nå kan han bli historisk om han får spilletid i EM-kvalifiseringen.
 5. Siem: - Endrer ikke posisjonen til Høgmo

  Sterke krefter i Norges Fotballforbund ønsket Ole Gunnar…
 6. Høgmo: Dette er hvordan vi står i dag i norsk fotball

  ULLEVAAL (VG) Det er ikke tilfeldig at Per-Mathias Høgmo kun står med én seier på 12 forsøk som landslagssjef.
 7. Gulbrandsen: - Kuttet Friday’s på fredagskveldene

  LILLESTRØM (VG) Fredrik Gulbrandsen (22) mener det er…

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Tarik fant gløden i Atlasfjellene

 2. Tarik vil ta grep etter fjorårets kollaps

 3. Tarik Elyounoussi foran comebacket: – Det absolutt verste jeg har opplevd

 4. Nå skal milliardæren styre Tariks tyske klubb

 5. Tarik-treneren teller «mål» på sin egen måte

 6. Norges sjeldne trofésankere: – Vi kan inspirere de andre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder