BOIKOTTER SEMINAR: Yngve Hallén skal ikke på fredagens Betsson-seminar på Malta. Det skal imidlertid andre i norsk fotball som har gitt blaffen i NFFs oppfordring om å droppe seminaret. Foto:,Scanpix

Trosser fotballpresidenten og drar på Betsson-seminar på Malta

Både Avaldsnes’ toppserie-lag og Norsk Breddefotballforening skal være med på fredagens Betsson-seminar på Malta – stikk i strid med oppfordringen fra fotballpresident Yngve Hallén.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VG kunne i slutten av august avsløre at spillgiganten hadde invitert samtlige topper i norsk idrett til seminar i forkant av EM-kvalifiseringskampen på Malta.

Yngve Hallén og Inge Andersen var blant dem som sa klart til VG at de ikke kom til å stille opp og at de frarådet også andre å delta.

- Etter at vi ble kjent med seminaret, gikk ut med en oppfordring til de inviterte klubbene innen fotballen om ikke å delta, sier Yngve Haavik, fungerende kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund.

- Interessegrupperinger og fotballkretsene støttet opp om dette.

Men blant deltagerne på seminaret fredag er både ledelsen i Breddefotballforeningen og to representanter fra kvinnelaget til Avaldsnes, en av Norges beste klubber.

- Vil ha informasjon

- Vi er der bare for å høre hva de har å si. Vi har samme holdning til Norsk Tipping som fotballforbundet, men vi ønsker å være der for å hente informasjon, sier Hans Haukås, styreleder for Avaldsnes’ elitesatsing på kvinnesiden.

- Hvis det blir endringer i regelverket, så er det viktig å ha kunnskapen.

BREDDEFOTBALLSJEF: Gunn Heidi Henriksen. Foto:Reiulf Grønnevik,Altaposten

Gunn Heidi Henriksen, leder i Breddefotballforeningen, sier til VG at de er åpne og ærlige på at de skal være med på Betsson-seminaret.

- Det er mange fra fotball-familien her i på Malta, og vi kommer nok til å møte en del av dem. Men det er ikke noe problem. Vi går på seminar fordi vi vil vite hva ulike aktører tenker og ha en dialog med dem, sier Henriksen.

- Vi vet at regjeringen sitter og utreder lisenssystem for utenlandske spillselskap. Derfor regner vi med at det er stor sannsynlighet for at det blir innført i inneværende stortingsperiode. Derfor er det viktig å vite hva de ulike aktører tenker, mener Gunn Heidi Henriksen.

- Er du invitert til Malta av NFF?

- Nei, jeg er invitert av Betsson og har valgt å delta.

I invitasjonen fra Betsson til samtlige topper i norsk idrett og samtlige toppklubber i fotball, håndball og ishockey, het det også at spillselskapet kunne ta reiseregningen – hvis noen følte for det.

- Selv om det nye statsbudsjettet sier at idretten nå skal få 64 prosent av tippemidlene, frykter vi for fremtiden og at etterslepene blir enda større.

Mindre grasrot

- Fordi Norsk Tippings omsetning vil synke?

- En stor andel nordmenn tipper allerede i dag via utenlandske spilleselskaper. Utviklingen til nå i år viser at grasrotmidlene til en rekke idrettslag synker. Det har sammenheng med hvilke spill som Norsk Tipping satser på. Norsk Tipping har i det siste satset mer på spill som ikke er inne i grasrotandelen. Vi frykter at det igjen er breddeidretten som kommer til å sitte igjen med utfordringene.

Yngve Haavik i Norges Fotballforbund understreker at breddefotballforeningen ikke er noen «anerkjent organisasjon» innen norsk fotball.

- Vi registrerer at 99,9 prosent følger Norges Fotballforbunds oppfordring om å ikke å delta på seminaret, sier han og legger til at breddefotballen er organisert gjennom de 18 fotballkretsene.

Ifølge Gunn Heidi Henriksen har deres forening rundt 100 medlemsklubber – fra nivå fire og nedover.

VG har fått tilsendt programmet for fredagens seminar. Tidligere adm. dir. i Norsk Tipping Reidar Nordby jr. skal holde foredrag om «Spillpolitisk utvikling i Norge og Europa».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder