Landslagslege Thor Einar Andersen: - Det dreier seg om et virus

BLIR MED PÅ TUR: Brede Hangeland slutter seg til landslagstroppen onsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Hangeland på bedringens vei - blir med til Slovenia

ULLEVAAL (VG) Landslagskaptein Brede Hangeland (32) reiser til Slovenia sammen med den norske landslagstroppen i morgen.

Artikkelen er over seks år gammel

Det har vært usikkert om Fulham-proffen skulle rekke oppgjøret etter å ha blitt undersøkt hjemme i London både mandag og tirsdag, men i ettermiddag brakte landslagslege Thor Einar Andersen nyheten om at stoppersjefen blir med i VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia (borte fredag) og Island (hjemme neste tirsdag).

- Brede Hangeland har vært grundig utredet og det har ikke vært avdekket noen alvorlig sykdom. Han slutter seg til troppen i Slovenia i morgen og er etter alle solemerker kampklar, melder legen til mediene på Ullevaal stadion.

- Det dreier seg om et virus som har utløst dette og som har satt ham ut i forkant av kampen (Fulham-Stoke) og under kampen nå sist. Nå er han på bedringens vei, sier Andersen.

VGTV: Høgmo før landskampen

Ryggtrøbbel

I kampen mellom Fulham og Stoke ble han tatt av banen ved pause. Manager Martin Jol forklarte det med at han hadde vondt i ryggen.

- Han følte at kroppen ikke var helt som den skulle være. Det kan forklare det, tror Thor Einar Andersen.

Hangeland ble deretter undersøkt i London mandag, uten at det ga noen svar. Tirsdag var han til ny sjekk, og kapteinen kan nå slutte seg til landslaget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder