Deila etter Godset-poeng i Bergen: - Livsviktig

Kwarasey: - Ett poeng er veldig bra

RBK fortsatt først i gullkampen

BERGEN (VG) (Brann-Strømsgodset 1-1) Strømsgodset tok ikke vare på gavepakken fra Haugesund, og reiser fra Bergen fortsatt som serietoer etter at Øyvind Storflor sikret et viktig poeng mot hjemmesterke Brann.

 • Henrik Wiedswang Horjen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det er ett poeng vunnet, sånn jeg ser det. Vi spilte godt nok til å få ett poeng, og det fortjente vi også. Vi har kommet oss gjennom en tøff bortepoeng med poeng, og det er jeg glad for. Dette poenget er livsviktig, konstaterer en fornøyd Godset-trener Ronny Deila overfor VG, og får støtte fra midtbanestrateg Stefan Johansen:

- Vi har et par feite sjanser, men vil samtidig gi all honnør til Brann. De er meget sterke her hjemme.

Kaptein Adam Larsen Kwarasey er enig.

- Ett poeng er veldig bra, sier keeperen til C More.

VG LIVE: Fyldig referat fra kampen

Holder stand

Hvis noe kan betegnes som nøkkelkamp, så kan definitivt oppgjørene i Bergen bli avgjørende for om Strømsgodset eller Rosenborg tar gullet denne sesongen.

Brann har kun tapt en kamp på eget gress denne sesongen, mot Rosenborg. Mot gullrival Strømsgodset revansjerte Rune Skarsfjords menn fjorårets 1-2 nederlag, og kriget inn ett poeng.

For etter at Rosenborg tapte sin første eliteseriekamp siden april mot Tromsø sist runde, og fulgte opp med å avgi to nye poeng mot Haugesund fredag fikk Strømsgodset plutselig fått en gyllen mulighet til å for alvor ta over serieledelsen.

Men drammenserne klarte ikke å benytte sjansen til å ta igjen trøndernes ledelse, og ligger når det gjenstår seks kamper to poeng bak Rosenborg.

- Vi ser ikke negativt på det. Dette var en runde der vi kanskje på papiret hadde vanskeligere motstand enn Rosenborg og vi får riktignok poeng og vi satser på å ta de siste igjen i løpet av kampene som kommer, sier Stefan Johansen til VG.

«Huse-scoring» i andre kamp på rad

Brann, som er eliteseriens beste hjemmelag etter nettopp Strømsgodset, gikk opp i ledelsen like etter pause etter en flott prestasjon av Erik Huseklepp.

Brann kontret og pasningen fra midtbanegeneral Stephané Badji var perfekt i bakrommet, og spissen stakk fra Mounir Hamoud og skar inn foran Kim André Madsen.

Alene med en utrustende Adam Larsen Kwarasey i Godset-buret var «Huse» iskald og noterte seg for det med sin sjette scoring for sesongen og mål i andre kamp på rad.

D- et var en veldig fin ball. Jeg løper og ser bare stjerner i øynene. Jeg rekker ikke tenke, og når jeg får ballen var det bare å fullføre, sier Erik Huseklepp i intervjusonen.

Hardt Godset-press

Godset presset hardt på for utligning, og til slutt kunne ikke en fremragende Brann-keeper Piotr Leciejewski stå imot lengre. Fommel fra Birkir Sævarsson og Markus Jonsson som kolliderte sendte Øyvind Storflor på blankt mål etter uegoistisk spill fra Adama Diomandé. Med høyrefoten satt den tidligere RBK-vingen ballen i mål for femte gang denne sesongen.

Godset kunne imidlertid tidlig havnet i ledelsen. Med Ronny Deila tilbake på sidelinjen startet bortelaget kampen forrykende. Etter vel tre minutter spilt gled Brann-midtstopper Daniel Mojsov et langt oppspill, men Adama Diomandé misbrukte gigantsjansen alene med keeper.

Brann har etter 24 spilte kamper med sine 34 poeng to poeng mindre enn hva rødtrøyene hadde etter like mange kamper spilt i fjor. Da endte Rune Skarsfjords menn til slutt på 6. plass.

PS! I sluttminuttene kunne Kristoffer Barmen blitt den store helten, men fra 12 meter sendte unggutten ballen høyt opp på tribunen da han fikk både tid og rom alene foran mål etter godt Brann-angrep.

Les også

 1. Tre casuals pågrepet utenfor Ullevaal stadion: - De oppførte seg som ville dyr

  ULLEVAAL STADION (VG) Foran øynene på politiet, gikk maskerte VIF-supportere til angrep på Brann-supportere.
 2. Rekdal om comebacket: - Sinnssvakt!

  ULLEVAAL STADION (VG)(Vålerenga-Brann 4-3) Vålerenga ble utspilt og var i ferd med å bli ydmyket på Ullevaal, men reiste…
 3. Skarsfjord: - Har fått urimelig mye pes

  BERGEN (VG Nett) Det har blåst fra alle kanter rundt Brann-trener Rune Skarsfjord (43) den siste måneden.
 4. Skarsfjord: - Det er soleklar straffe 1000 av 1000 ganger

  BERGEN (VG Nett) (Brann - Sogndal 1-0) Rune Skarsfjord tente på alle pluggene og ble sendt på tribunen da han på overtid…
 5. Norsk Regnesentral: 65 prosents sjanse for RBK-gull

  Norsk Regnesentral har talt: Muligheten for at Rosenborg tar seriegullet er hele 65 prosent.
 6. Deila vil bli landslagssjef, men lanserer «konkurrent»

  DRAMMEN (VG Nett) Godset-trener Ronny Deila gir et soleklart «ja» på spørsmål om han har lyst på og om han eventuelt…
 7. Godset-Johansen slipper gult kort

  Norges Fotballforbund innrømmer at dommer Tommy Skjerven gjorde feil i eliteseriekampen mellom Viking og…
 8. Omdiskutert utvisning hjalp Godset i gullkampen

  DRAMMEN (VG Nett) (Godset - Odd 3-1) Odd så ut til å gi Rosenborg en håndsrekning i gullkampen.
 9. Johansen utvist da Godset gikk på en smell mot Viking

  STAVANGER (VG Nett)(Viking - Strømsgodset 1-0) Viking gav Rosenborg en hjelpende hånd i gullkampen, og klatret selv…
 10. Godset-Deila: - Umulig å ta igjen Rosenborg

  STAVANGER (VG Nett) (Viking - Strømsgodset 1-0) Godset-treneren mener det er umulig å ta igjen Rosenborg når de er i den…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder