Vil ikke forlenge med nederlenderne

Tviler på nytt opphold i norsk fotball

VIL VEKK: Marcus Pedersen i aksjon for Vitesse i en treningskampen mot belgiske Cercle Brügge tidligere i sommer. Foto: Paul Meina, vitesse.nl,

Pedersen ber om å bli solgt fra Vitesse

Marcus Pedersen (24) føler han ikke blir satset på i Vitesse, vil unngå et nytt låneopphold og håper på en permanent overgang for å beholde plassen i landslagstroppen.

Artikkelen er over fem år gammel

Hamar-gutten returnerte til Nederland i sommer etter en sesong på lån i Barnsley, men fikk raskt følelsen av at trener Peter Bosz ønsket å satse på andre spisser.

Det inntrykket ble langt på vei forsterket torsdag da den tidligere Kalmar-angriperen Abiola Dauda ble klar for Vitesse. Nigerianeren med svensk pass signerte en treårskontrakt.

- Det er større sjanse for at jeg forsvinner nå enn det var for to-tre dager siden. Nå regner jeg med det kommer til å skje noe i dette overgangsvinduet, sier Marcus Pedersen til VG.

Vil ikke på lån

Han har vært en del av Vitesses sesongoppkjøring de siste tre ukene og står med ett mål på to omganger i treningskampene. Hamar-gutten har trent flere økter hver eneste dag og er i god form, men føler ikke tillit.

- Allerede etter en uke fikk jeg inntrykk av at jeg ikke kommer til å få spesielt mye spilletid. Jeg vet ikke om treneren har noe imot meg fra forrige gang jeg var i klubben eller hva det er, men selv har jeg fokusert på å trene godt. Nå er jeg der jeg skal være og i bra form uansett hva som skjer.

Etter 12-millionersovergangen fra Strømsgodset sommeren 2010 har skader og lite spilletid preget karrieren i Nederland. Etter låneopphold i Vålerenga og Odense forlenget Pedersen i fjor sommer kontrakten med Vitesse til sommeren 2015 og ble leid ut på ny - denne gang til daværende Championship-klubb Barnsley.

Nå vil 24-åringen ha mer stabilitet og utelukker en ny periode på lån.

- Det kommer ikke til å skje. Det er 100 prosent sikkert, sier Pedersen.

- Det betyr at du håper å bli solgt i sommer?

- Ja, du kan jo si det sånn. Jeg er ikke interessert å spille fem minutter på slutten av kampene her. Det går ikke lenger.

Ønsket i Israel

Å forlenge kontrakten med Vitesse Arnhem er uaktuelt slik situasjonen er nå. Nederlandske Willem II skal ha vist interesse for spissen som i fjor høst var inne i landslagstroppen.

Etter det VG erfarer har også en rekke klubber fra Skandinavia, spesielt Danmark, og mer eksotiske nasjoner som Israel vist interesse. Pedersen utelukker ikke en retur til Tippeligaen, men sier han helst vil spille i en større liga.

- Det viktigste for meg nå er å få en god sesong hvor jeg spiller mye og unngår dumme skader. I fjor kom jeg skadet tilbake fra landslagssamling to ganger. Nå håper jeg å spille meg inn på landslaget, sier Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder