NFF-sjefene i toppmøte om Martin (15) med Strømsgodset

SUPERTALENT: Martin Ødegaard, her i aksjon mot Sogndal på lørdag, var et av temaene som toppledelsen i Norges Fotballforbund snakket med Strømsgodset om i ettermiddag. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Vil ikke røpe landslagsplanene

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ønsker ikke å si om han vurderer å ta med Martin Ødegaard (15) til A-landskampene mot England og Italia i september.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

I ettermiddag var Høgmo, U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud og toppfotballsjef Nils Johan Semb på Marienlyst. Toppene i Norges Fotballforbund overvar først Strømsgodsets trening før de gikk i møte med trener David Nielsen og sportssjef Jostein Flo.

Ønsker god dialog

Et av temaene på møtet: Martin Ødegaard. 15-åringene har imponert stort i Tippeligaen, og jaktes omtrent av hele Fotball-Europa.

Flere av lagkameratene mener han allerede er god nok for A-landslaget, men NFFs kommunikasjonssjef Svein Graff sier til VG at Per-Mathias Høgmo ikke ønsker å uttale seg til pressen om Martin Ødegaard nå.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb bekrefter at stortalentet var et av temaene på dagens møte i Drammen.

- Vi var på et møte med Strømsgodset der vi snakket både om Champions League-kvalifiseringen og flere av klubbens landslagsspillere. Martin er et spesielt tilfelle i og med at han bare er 15 år. Det er viktig med en god dialog mellom trenerne på klubb- og landslag slik at både matching og timing blir riktig, sier Semb til VG.

Høgmo avgjør

- Har NFF bestemt seg for hvilket landslag Martin Ødegaard skal spille på i september?

- Nei. Til syvende og sist er det A-landslagssjef og U21-landslagssjef som tar ut lagene på et selvstendig grunnlag. Men det er også viktig med en god dialog med klubbtrener. Vi må sette spilleren i sentrum. Hva er det beste for ham? Det er det overordnede.

Nils Johan Semb løftet i sin tid tenåringen John Arne Riise inn på A-landslaget. Han har forståelse for at det er stor interesse knyttet til Ødegaard - som er langt yngre enn Riise var da han slo gjennom.

- Jeg skjønner at det er en ekstrem nysgjerrighet knyttet til dette. Men Strømsgodset og Martin er veldig flinke på at fokus er neste trening og kamp. Så blir det opp til landslagssjefen å ta ut de beste spillerne. Det gjelder på alle nivåer. Han tar ut de som han mener kan gjøre den beste jobben.

- Intern dialog

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud vil heller ikke si for mye konkret om planene for det helt unike talentet.

- Det har vi en dialog på internt hos oss. Det ønsker jeg ikke å gå ut med i media. Jeg ser ikke at det er en diskusjon vi skal løfte ut. Det er flere unge og gode spillere i Norge, så handler det om å finne rett nivå, sier Smerud.

- Har dere internt bestemt dere for om Martin Ødegaard skal spille på A-landslag, U21-landslag eller yngre landslag?

- Det ønsker jeg ikke å si noe om, svarer U21-landslagssjefen.

Strømsgodset-trener David Nielsen vil ikke ta stilling til hvilket landslag klubbens juvel bør spille på.

- Jeg vil ikke ha noen mening utad om dette. Landslagsledelsen tar ut de spillerne de mener er gode nok, sier Nielsen, som karakteriserer dagens møte som meget godt.

- Dette var ikke noe møte om bare Martin Ødegaard. Vi snakket om mye forskjellig. Både Champions League-kvalifiseringen, og om mange av våre yngre landslagsspillere.

Les også

 1. VG-sportens Knut Espen Svegaarden kommenterer: Martin (15) er noe for deg, Høgmo

  Ved å hente Mats Møller Dæhli rett inn som 18-åring, viste landslagssjef Per-Mathias Høgmo at han ikke bryr seg om alder.
 2. Lagkameratene: Martin er best i Norge

  Lagkameratene Adam Larsen Kwarasey og Jørgen Horn mener Martin Ødegaard (15) bør med i A-landslagstroppen mot England og…
 3. Barcelona til Norge for å se Martin

  Barcelona. Manchester United. Bayern München. Manchester…
 4. «Hele» Europa vil ha Martin (15)

  Over 30 europeiske storklubber ønsker å hente Strømsgodsets vidunderbarn Martin Ødegaard (15).
 5. Ødegaard slet med Barcelona på tribunen: - Jeg er veldig skuffet nå

  DRAMMEN (Strømsgodset - Sogndal 1-1) Martin Ødegaard (15) fikk bare vist i korte glimt hvorfor selveste Barcelona hadde…

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Herrelandslaget fotball
 3. Martin Ødegaard

Flere artikler

 1. Ødegaard har ikke spurt Høgmo om klubbråd

 2. Ødegaard: Tror ikke jeg blir tatt ut

 3. Høgmo antyder at Ødegaard må spille kamper på høyere nivå neste sesong

 4. Høgmo: – Et meget spennende valg

 5. Høgmo taus om Ødegaard-råd

 6. Martin Ødegaard: – Tror Real-Madrid-spillerne unner meg EM-sluttspill

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder