Nordlies Ulf avhengig av hjelp for å overleve: - Det er mulig

Koteng hinter om ny kontrakt for Ingebrigtsen

Rosenborg kjørte over Sandnes Ulf og sikret medalje: Helland: – Vi skal ha sølvet!

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Sandnes Ulf 3-1) Rosenborg skrudde på turboen, leverte flere angrep av høy klasse og sikret medalje i årets sesong.

  • Øystein Hernes
  • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi skal ha sølvet. Jeg tror de er litt «shaky». De har også en cupfinale å tenke og er ikke så vant til å være i en slik situasjon, sier Rosenborgs Pål André Helland om sølvmotstander Odd til VG.

Banens bestemann, Mike Jensen og Tobias Mikkelsen sørget for en glitrende Rosenborg-kveld, klubbens niende strake seier på Lerkendal og seier nummer syv på de åtte siste kampene i Tippeligaen.

VG LIVE:Les fyldig referat!

Med kun to serierunder igjen, og seks poeng å spille om, er trønderne nå syv poeng foran Strømsgodset på tabellen. Dagens seier gjorde dermed at Rosenborg er sikret bronsemedalje i Tippeligaen 2014. Veien opp til Skien og Odd på sølvplass er på fire poeng og fortsatt mulig å nå med full klaff borte mot Odd og hjemme mot Strømsgodset i siste runde.

– Det er gull som gjelder her da, men vi går jo for det beste vi kan få og det er sølv. Så nå skal vi ned til Skien og slå Odd, så skal dem til Molde å avgi poeng, mens vi slår Godset hjemme, sier Helland til VG.

– Det kjennes veldig bra. Det er viktig for oss, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Etter de gode resultatene de siste kampene, mener «Bruttern» at motstanden i serieavslutning er perfekt.

– Ja, det er det jo. Da får vi jo møte topplagene i Norge. Det er en god inngang å ha til neste sesong også. Å ha noe å spille for i de siste kampene er veldig ålreit.

– Det er mulig

NEDTUR: Ulf-trener Tom Nordlie hadde budsjettert med ett eller tre poeng, men endte opp med null på Lerkendal. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

For Sandnes Ulf er Tippeliga-tilværelsen motsatt. Trener Tom Nordlie og hans mannskap er avhengige av hjelp fra andre lag, og må samtidig vinne egne kamper, for å komme seg vekk fra sisteplass og direkte nedrykk.

– Hvis ikke alt går imot oss, tror jeg dette blir spennende helt til siste serierunde, sier Tom Nordlie til VG.

– Vi er taktisk gode de første 35 minuttene i dag og slipper ikke Rosenborg til en eneste sjanse. Så gjør vi en tabbe og følger ikke med en kort corner, som vi har vært klar over hele uken. Vi har sett det på video. Etter det blir det vanskelig, sier Nordlie, som føyer til at han ga klar beskjed til spillerne i pausen om hva syntes om cornertabben.

Nordlie har fortsatt ikke skrevet under en ny kontrakt med Sandnes Ulf fra neste sesong, og er ordknapp når VG spør om han har bestemt seg:

– Jeg kommer ikke til å prate om det før sesongen er over. Det handler litt med divisjonen å gjøre. Men det handler mest om støtteapparat, spillerstall, opplegg, satsing og så videre. Jeg må vite hva jeg sier ja til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PRAKTSCORING: Her avslutter Pål André Helland et glitrende Rosenborg-angrep som ga 2-0-ledelse rett før pause. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

Dominerte i én time

Mot Rosenborg skapte Sandnes Ulf knapt en skikkelig målsjanse, bortsett fra Aksel Berget Skjølsviks kranglemål og redusering i det 79. minutt.

Rosenborg trengte derimot 34 minutter til å skape sin første sjanse mot et lavtliggende Sandnes Ulf hjemme på Lerkendal, men den endte imidlertid med mål. Mike Jensen mottok ballen fra Helland på 17-18 meter etter en lur cornervariant. Dansken skjøt langs bakken, via Sandnes Ulfs Edier Frejd før ballen trillet i lengste hjørne.

Deretter handlet det så å si kun om Rosenborg. Pål André Helland økte til 2-0 rett før pause etter et praktangrep han selv var med å bygge opp. Høyrekanten satte ballen enkelt i lengste hjørne fra kloss hold etter en lekker chip fra Mix Diskerud.

Rosenborg hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere i andre omgang, men fikk kun en scoring til ved Tobias Mikkelsen etter 58 minutter. Dansken fikk en scoring annulert for offside og innbytter Alexander Søderlund traff stolpen rundt 10 minutter før slutt.

Koteng hinter om Ingebrigtsen-forlengelse

– Vi åpner litt dårlig, men i en time på midten der er vi gode, før jeg synes vi avslutter for dårlig. Vi burde ha lagd bedre underholdning for de fremmøtte de siste 20 minuttene enn det vi gjorde, sier Ingebrigtsen etter kampen.

Rosenborg-treneren har kontrakt med klubben ut året, men hevder til VG at han ikke tenker mye på fremtiden.

– Det har jeg ikke noe formening om. Det er opp til styret. Den beste søknaden jeg kan sende er å vinne fotballkamper. Jeg håper jeg får være med videre, sier Ingebrigtsen og legger til:

– Prestasjonene i det siste synes jeg har vært gode. I store perioder så er vi gode. I dag er vi gode i en time. Vi ligner mer og mer på sånn vi ønsker å se ut.

Styreleder Ivar Koteng gir signaler om en mulig forlengelse når VG snakker med ham etter kampslutt.

– Vi kan si det slik at hvis han (Ingebrigtsen) ikke får kontrakt med oss, har vi et betydelig luksusproblem. Vi har ikke et problem i hvert fall, men lover ingenting. I løpet av to til tre uker bør alt være på plass, sier han til VG.

Les også

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Sandnes Ulf

Flere artikler

  1. RBK vant etter ellevill snuoperasjon: Malec: - Følelsen var fantastisk!

  2. Hyller lagkamerat Selnæs etter magisk målgivende: RBK-Mikkelsen: – Det er på Xavi- og Iniesta-nivå

  3. Imponert Eggen: - Det er klart vi skal til Europa League

  4. Selnæs raste etter Europa-exit: – Dommeren avgjør kampen

  5. Helland etter brakseier: – Godt å dra på kondomet og penetrere litt

  6. Superinnbytteren brøt RBKs seiersrekke: Godset-treneren fikk rett – spådde Kovács-scoring før kampstart

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder