Sjanseløse i Skien: Norling og Huseklepp måtte unnskylde seg til gråtende fans

Norling og Huseklepp borte hos gråtende fans etter braktapet

Odd nærmest sikret 2. plassen med seieren mot Brann

SKIEN/OSLO (VG) (Odd - Brann 4-0) Bergen spilte seg dypt inn i nedrykkshelvetet igjen. Etter kampen gikk trener Rikard Norling og Erik Huseklepp bort til gråtende fans på tribunen, for å unnskylde braktapet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nå må de trolig vinne tre av de fem siste for å overleve i Tippeligaen. Da braktapet var en realitet gikk Rikard Norling og Erik Huseklepp bort til Brann-fansen på Skagerak Arena for å prate etter braktapet. TV-bildene viste gråtende fans som pratet med Brann-treneren og spilleren hans.

På spørsmål om dette er hans tøffeste periode som trener svarer Norling:

- Svarer jeg ikke ja på det så er viser det ikke respekt mot de dere viser bilder av. Det er utfordrende situasjon, sier Norling til C More.

Det var tydelig at dette tapet som var et nytt tøft slag gikk innpå både spillere og fans. Rikard Norling fikk tøffe spørsmål i TV-studio og pratet mest om energien de

må skape til neste kamp.

- Det er ikke så mye å forklare. Det dreier seg mest om å dele det med dem, sier Norling om turen bort til fansen.

Erik Huseklepp sa dette om møtet med fansen etter kampen:

- De støtter oss uansett og de er fantastiske. De sier bare at vi skal jobbe på. Vi har et fantastisk publikum i ryggen og håper de fortsetter å støtte oss ut sesongen, så klarer vi dette, sier Huseklepp.

Brann åpnet brukbart

Det var i utgangspunktet heller ikke denne kampen Brann måtte vinne. Den kom egentlig forrige helg, hjemme mot Sandnes Ulf. Men så lenge Brann ikke maktet presset hjemme mot bunnlaget, så ble kampen mot Odd mer avgjørende.

Det gikk ikke bra. Brann åpnet brukbart, men Odd fikk ganske raskt "tak" på kampen. Og ofte er det sånn: Det laget som er mest vant til å vinne, de vinner. Til slutt. I Skien var det egentlig aldri noen tvil. Brann skapte knapt nok en målsjanse.

Og Odd spilte seg mer og mer, oftere og oftere, inn i farlig sone for Brann, og det var ikke direkte overraskende at det til slutt førte til en scoring, før pause. Jone Samuelsen (30), som spilte nok en strålende kamp på Odds midtbane, jobbet seg fram på høyresiden. Innlegget kjempet Bentley og Branns Azar Karadas om. Sistnevnte, gammel spiss, satte ballen i eget mål via stolpen, og hjemmelaget tok ledelsen sin første obligatoriske kampå siden 8. august. Da var det spilt en drøy halvtime på Falkum, og trener Dag-Eilev Fagermo klappet og smilte fornøyd på sidelinjen.

Det var på tide at Odd ikke ble liggende under før pause, for å si det mildt.

Odd fortsatte presset

Odd fortsatte presset etter pause, og Brann reddet på streken etter 53 minutter. Men da Ole Jørgen Halvorsen, som virkelig har våknet i Odd-drakten, slo et perfekt innlegg etter 66 minutter, viste Frode Johnsen hva rutine og smartness betyr. Branns Andreas Vindheim, halvparten så gammel som Johnsen timet innlegget fra Halvorsen feil, mens Johnsen beregnet rett, fikk lagt ned ballen - og skjøt enkelt i mål til 2-0.

Stemningen i Odd-laget er nå den totale motsetningen av Brann-leiren.

- Vi er i god form, har stor løpskraft og er en gjeng med gode spillere hvor alt fungerer og vi har god flyt, sier Frode Johnsen etter kampen.

Fire minutter senere fikk Odd scoring nummer tre, en goal som kom etter et feil idømt straffespark. Nevnte Halvorsen og Branns Mojsov kjempet om ballen. Halvorsen sparket helt klart Mojsov i hælen. I tillegg fikk Mojsov en tå på ballen før Halvorsen skulle skyte. Konklusjon: feil avgjørelse av dommer Espen Berntsen.

Det hindret ikke stjerneskuddet Herolind Shala i å være arrogant på straffesparket. Han ventet ut keeper Leciejewski, og lobbet ballen enkelt i et nærmest tomt mål til 3-0 for hjemmelaget. Rett før slutt scoret Brann nok et selvmål, denne gangen ved Daniel Mojsov, og Skienslaget ydmyket bergenserne med 4-0-seier.

Odd er nå nærmest sikret 2. plassen i Tippeligaen, klubbens beste serieprestasjon noen gang. Mens Brann skal være glade hvis de klarer kvalifiseringsplassen. De har hjemmekamper igjen mot Start, Sarpsborg 08 og Sogndal. Det bør gi dem minst sju poeng hvis de skal overleve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder