Hangeland etter stemmetabbe: Stefan moralsk vinner

Hammerseng-Edin fikk NISOs hederspris for åpenhet rundt egen legning: - Veldig glad

FOTBALL

GRAND HOTEL (VG) Strømsgodsets Stefan Johansen og Brede Hangeland delte prisen som årets spiller. Men så avslørte landslagskapteinen at han hadde glemt å stemme.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 00:54

- Jeg har faktisk glemt å stemme, og min stemme går til Stefan Johansen. Så du er den moralske vinneren, og det er meget fortjent. Gratulerer med en god sesong og med gullet, sa Hangeland på videolink fra London.

En dresskledd Stefan Johansen fortalte at taler ikke er hans sterkeste side, men sendte rosen tilbake til Hangeland.

- Jeg får si takk til Brede for det. Jeg fikk debuten min på A-landslaget og min stemme gikk til Brede. Den saken er gjensidig, og det er fullt fortjent at han vinner.

Johansen ble også årets spiller i eliteserien og fikk utmerkelsen som vinneren av VG-børsen.

- Takk for det. Det er blitt mange priser, men hver og en betyr like mye. Det tyder på at jeg har hatt en bra sesong. Det ble gull med Godset, debut på A-landslaget og bronse med U21-landslaget. Jeg må takke alle dem, jeg hadde ikke stått her om det ikke var for dem, sier han til VG.

Årets lag for herrer ser slik ut:

Rune A. Jarstein (Viking) - Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig), Tore Reginiussen (Rosenborg), Brede Hangeland (Fulham), Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset) - Øyvind Storflor (Strømsgodset), Stefan Johansen (Strømsgodset), Mike Jensen (Rosenborg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin) - Frode Johnsen (Odd), Abderrazak Hamed-Allah (Aalesund).

- Det har vært en ok sesong. Formen har vært grei og jeg har spilt stabilt godt. Det er synd vi ikke greide å kapre bronsen, men jeg er greit fornøyd uansett, sier Rune Almenning Jarstein til VG.

Han spilte sin siste kamp for Viking i siste serierunde mot Sarpsborg, og måtte rørt forlate TV-intervjuet etterpå i tårer.

- Er du i forhandlinger med noen ny klubb?

- Agenten min er i kontakt med noen klubber, så får vi se om det blir mer enn bare kontakt. Jeg er åpen for det meste, men har alltid hatt en drøm om England. Det hadde ikke vært meg imot, sier landslagsmålvakten.

NISO er norske idrettsutøveres sentralorganisasjon, som er en landsomfattende fagorganisasjon for idrettsutøvere.

Årets spiller i eliteserien: Stefan Johansen (Strømsgodset)

Årets spiller kvinner: Caroline Graham Hansen.

Årets lag kvinner: Ingrid Hjelmseth - Maren Mjelde, Marit Fiane Christensen, Nora H. Berge, Toril Akerhaugen - Kristine Hegland, Caroline Graham Hansen, Solveig Gulbrandsen, Cathrine H. Dekkerhus - Elise Thorsnes, Holmfridur Magnusdottir.

Årets mål: Steffen Ernemann (Sarpsborg 08).

VGTV: Se målet og de andre kandidatene her!

Årets toppscorer: Frode Johnsen.

- Jeg får en del sympati fordi jeg er så gammel, men jeg trenger egentlig ikke det. Jeg synes fortsatt fotball er veldig gøy, og jeg har et godt lag som slår gode innlegg, så da kan jeg fortsette å score mål, sier 39-åringen.

Årets dommer: Per Ivar Staberg (Malmefjorden Idrettslag).

- Dette er den eneste prisen vi kan få, og jeg kan bare være glad. Det er jeg. Vi elsker det vi driver med og elsker fotball, og så blir dette den ekstra rosinen i pølsa, sier han til VG etter å ha vunnet for andre år på rad.

Årets profil: Frode Johnsen (Odd).

Årets profil: Solveig Gulbrandsen

Forbundets Fair Play-pris: Frode Johnsen (Odd).

Årets unge fotballspiller: Mats Møller Dæhli (Molde).

Årets unge fotballspiller kvinner: Caroline Graham Hansen.

- Det har vært et fantastisk år for min del. Kult å avslutte sesongen med en sånn pris, sier 18-åringen.

Årets ishockeyspiller: Mats Zuccarello Aasen (New York Rangers).

NISOs hederspris: Gro Hammerseng-Edin (Larvik).

Hun fikk prisen blant annet for sin åpenhet rundt sin egen legning og at hun på den måten er et forbilde.

- Det var veldig overraskende og utrolig stort. Jeg hadde ikke sett den komme, sier hun til VG.

- Tenker du noe på at du er et forbilde på den måten?

- Jeg tenker nok mer på det nå enn tidligere. Jeg får tilbakemeldinger fra særlig unge mennesker. Det er kult. Jeg synes dette er utrolig fint og ble veldig glad. Jeg tar den ydmykt imot, sier Larvik-spilleren.

Årets MOT-pris: Frode Kippe (Lillestrøm).

Av de mer humoristiske utmerkelsene fikk Odd-trener Dag-Eilev Fagermo pris for å være årets mest rørte, mens årets krangel gikk til Aalesunds Jan Jönsson og Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Her kan du lese mer om