I TSJEKKIA: Per Ciljan Skjelbred og resten av det norske landslaget ankom i går Praha. Onsdag spiller de mot Tsjekkia. Foto: NTB Scanpix

Per Ciljan Skjelbred vender neppe tilbake til Hamburg

Hertha vil hente trønderen på permanent basis

PRAHA (VG) Mens Per Ciljan Skjelbred (27) jakter europacupplass på lån i Hertha, står klubben som eier ham i fare for å rykke ned fra Bundesliga.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hamburg, som kjøpte Skjelbred fra Rosenborg i 2011, ligger nemlig utsatt til på kvalikplass i den tyske toppligaen.

Samtidig har trønderen storspilt i Hertha fra Berlin. Men uansett tviler 27-åringen på at det blir en retur til Hamburg etter sesongslutt.

- I teorien skal jeg tilbake dit. Men det ser ikke ut som det blir sånn, nei. Det ser ut som det blir en løsning på et eller annet. Jeg vet ikke selv hva det blir ennå, opplyser Per Ciljan Skjelbred til VG.

Kan bli i Hertha

Han har kapret tilnærmet fast plass på Hertha-laget (spilt 18 av 23 kamper). Han bekrefter at hans nåværende klubb er interessert i å hente ham også permanent.

- Hertha-interessen er der, men det er en sak mellom Hertha og Hamburg. Og eventuelt andre klubber. Så jeg vet ingenting, melder Skjelbred.

Hamburg kjemper altså mot blant annet Eintracht Braunschweig (med Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen) og Stuttgart (Mohammed Abdellaoues klubb) om forlenget kontrakt i Bundesliga.

Pengekrise

For Hamburg vil et eventuelt nedrykk være en katastrofe med historisk dimensjon. Som Tysklands eneste toppklubb har de spilt i Bundesliga siden den ble etablert i 1963.

- Må jeg tilbake, må jeg tilbake. Men jeg har ett år igjen av kontrakten og står veldig fritt, egentlig. Skal de få noe penger for meg, og de sliter økonomisk, er det en bra løsning å slippe meg, sier Per Ciljan Skjelbred - som har markert seg positivt for det norske landslaget etter at Per-Mathias Høgmo overtok som sjef i fjor høst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder