Vil ikke røpe hva «X»-feiringen betyr

Martin Ødegaard herjet med Lillestrøm og scoret to mål

Frode Kippe: - Det er helt sjukt, egentlig. Det er ikke normalt

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Lillestrøm 2-1) Det var nesten så folk måtte gni seg i øynene. Martin Ødegaard (15) herjet med LSK og scoret to mål.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Seks dager etter at han ble tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp var Strømsgodset-spilleren tilbake i Tippeliga-hverdagen.

Det skulle bli en høytidsstund med 15-åringen i fokus.

Hemmelig målfeiring

Martin Ødegaard scoret begge Strømsgodsets mål og holdt i perioder lekestue med svimle Lillestrøm-spillere. Etter begge scoringene lagde han en «X» med fingrene i jubelscenene.

Men den unge helten vil ikke røpe hva målfeiringen betyr.

- Det er X, vet du. Det er «den ukjente». Så det sier jeg ikke. Det er hemmelig Det er en intern greie. Hehe, ler Martin Ødegaard.

- Var det til noen på tribunen?

- Nei, det ønsker jeg ikke å si noe om, svarer Ødegaard med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

X-FAKTOR: Martin Ødegaard feiret begge sine to scoringer med å vise en «X» med fingrene. Matchvinneren vil ikke røpe hva tegnet betyr. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Etter 21 minutter rappet han ballen like inn på LSKs banehalvdel. Han avanserte kjapt fremover med ballen i beina, dro seg inn i gjestenes straffefelt og skjøt ballen via Arnold Origis arm og inn i det lengste hjørnet.

- På den første bare går jeg med ballen. Ble ikke presset, så da skjøt jeg – og den gikk inn. Jeg ble litt overrasket over at jeg fikk gå så lenge uten å bli presset. Men jeg takker og bukker, jeg, sier Ødegaard, med et lass av pressefolk rundt seg etter kampen.

Fem minutter før pause var vidunderbarnet der igjen. Et strålende Strømsgodset-angrep ble rullet opp på venstrekanten. Mounir Hamoud spilte fri Øyvind Storflor som slo inn i feltet. Fra rundt straffemerket møtte Ødegaard ballen og skjøt den opp i hjørnet. 2-0 til Strømsgodset - og stående applaus blant publikum på Marienlyst.

- Har spilt bedre tidligere

- Det var en veldig god kontring og veldig fint spill der jeg får æren av å sette den, sier banens beste spiller, som likevel mener han har spilt bedre før.

- Jeg har spilt bedre kamper tidligere i år, men å score to mål er jo nytt. Jeg må si meg fornøyd med det.

Men det var ikke bare scoringer unggutten vartet opp. Med nydelige frispillinger, herlige dragninger og stort sett langt mer fornuftige løsninger enn sine mye eldre med- og motspillere drev han eget firma ute på kunstgresset. Etter kampen innrømmet han også at han hadde fått beskjed om å skaffe seg et gult kort, dersom det trengtes.

– Jeg fikk beskjed om å gjøre det som måtte til for å stoppe kontringene deres, så jeg tror han (trener David Nielsen journ. anm.) er fornøyd med den, sa Ødegaard til Cmore.

- Nå skal jeg passe på hva jeg sier, men vi køddet før kampen med at han skulle få gult kort. Så han smilte og ga tommelen opp til meg etter det gule kortet, sier Nielsen med et smil.

Det er nesten ikke til å tro at Norge og Drammen har fått frem et slikt unikum av en 15 år gammel fotballspiller.

- Det eneste vi er opptatt av er at han fortsetter utviklingen sin, sier David Nielsen, veldig fornøyd både med Martin Ødegaard og den gode innsatsen fra hele laget.

Lillestrøm ble rundspilt

Lillestrøm? Skapte ikke en eneste målsjanse før Frode Kippe kriget inn et spektakulært brassespark fra Simen Kind Mikalsen.

Det skjedde et halvt minutt etter at Martin Ødegaard hadde blitt tatt av banen til noke en stående applaus...

- Å stå som høyreback her i dag var fryktelig. Jeg følte jeg hadde hundre mann i mot meg. Ingen bevegde seg foran oss, sier Riise om den skuffende LSK-innsatsen.

Men han var veldig imponert over Martin Ødegaard.

– Han er en fantastisk god spiller. Og han har vokst dette året her. Det er imponerende. Han er perverst ung, sier Bjørn Helge Riise.

- Det er helt sjukt, egentlig. Det er ikke normalt. Han har fremtiden foran seg, for å si det sånn, sier LSK-kaptein Frode Kippe og rister smilende på hodet.

Seieren til Strømsgodset burde vært langt større. Både Marvin Ogunjimi og Mounir Hamoud hadde hver sin avslutning i tverrliggeren.

– Vi gjør en god kamp. Hadde vi ikke sluppet inn det målet deres hadde det vært en perfekt kamp. Nå kan vi slutte å se bak oss på tabellen, og rette blikket fremover, sa Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey i et intervju vist på C More etter kampen.

Dermed er Strømsgodset for fullt med i kampen om bronsemedaljene. I siste serierunde kan det bli en ren finale om tredjeplassen mot Rosenborg på Lerkendal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder