TV 2-ekspert Thorstvedt: - Helt tullete og meningsløst å gi han fyken nå

Tottenham-manageren med kun én seier på de fem siste kampene

HARDT PRESSET: Tottenham-manager André Villas-Boas er under press etter svake resultater de siste kampene. TV 2 og VGs fotballeksperter Erik Thorstvedt (t.h.) og Knut Espen Svegaarden tror ikke Villas-Boas står i fare for å miste jobben. Foto: AFP/VG

Ekspert: - Får Villas-Boas sparken nå, er det nok et bevis på at fotballverdenen er gal

Spurs-sjef André Villas-Boas (36) er under press etter den siste tids svake resultater. Helt meningsløst å diskutere fremtiden hans nå, mener VGs fotballekspert Knut Espen Svegaarden.

Artikkelen er over seks år gammel

Etter det pinlige 0-6-tapet borte mot Manchester City, og én seier på de fem siste kampene, har spørsmålet om Tottenham-managerens fremtid i klubben plutselig sett dagens lys i engelske medier.

VG Live: Tromsø - Tottenham fra kl. 19

Avisen Daily Mail hevder å vite at Villas-Boas' stilling diskuteres i klubben, og har allerede begynt å lansere potensielle arvtagere etter 36-åringen.

Deriblant Celta Vigo-manager Luis Enrique, Swanseas Michael Laudrup og tidligere Spurs-manager Harry Redknapp.

- Plutselig en elendig manager?

VGs fotballekspert Knut Espen Svegaarden mener at hvis Villas-Boas får sparken nå, så er det nok et bevis på at fotballverdenen er gal.

- For det første: Det blir helt meningsløst å diskutere om Villas-Boas skal sparkes, 12 kamper inn i en ny sesong, der laget åpnet sterkt. Forrige sesong satt mange der og tenkte «kanskje det er Chelsea som har tabbet seg ut ved å avskjedige Villas-Boas», da han tok Spurs til en god plassering i serien på første forsøk. Og nå er han plutselig en elendig manager? Det er jo ikke sånn, selv om media ofte beskriver det sånn, at en manager plutselig blir elendig, sier Svegaarden.

- Tottenham mistet sin beste spiller, Gareth Bale, og de mange erstatterne har slitt med å finne seg til rette i måten Villas-Boas vil spille på. Og det er selvsagt hans ansvar. Men får han sparken nå, så er det nok et bevis på at fotballverden er gal.

- Trenger en seier

Svegaarden mener resultatene og situasjonen klubben er i nå, med 9. plass på tabellen i Premier League, to poeng bak Manchester City på 4. plass, ikke er kritisk - ennå.

- Det er ikke spilt mer enn en tredjedel av sesongen, og de antatte topplagene taper langt flere poeng enn de pleier. Så Spurs er fortsatt med, men det går en grense for hvor mange flere poeng du kan tape på et visst tidspunkt, før det blir for vanskelig å ta det igjen. Spurs trenger en seier - og det raskt. Da kan sesongen endre seg igjen. Spurs har nok kvalitet i laget til å sloss om en topp fire-plassering. Men ligamestre blir de ikke, mener VGs ekspert.

Villas-Boas i Norge

Den tidligere Chelsea-manageren er i Norge med Tottenham i dag for å spille Europa League mot Tromsø.

- Tror du de neste to kampene avgjør fremtiden din som manager i klubben? spurte VG Villas-Boas i går.

- Jeg bestemmer ikke min egen fremtid. Jeg er ikke den personen. Så det er ikke et spørsmål til meg, svarte Tottenhams sjef.

Tottenham er allerede videre i Europa League, mens Tromsø er ute. Et oppgjør som derimot blir veldig viktig, er neste Premier League-kamp mot Manchester United.

HAR IKKE BLOMSTRET: Tottenhams nykommer Erik Lamela (21) etter braktapet mot Manchester City i forrige Premier League-runde. Foto: Pa Photos

- Har is i magen

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt (51) mener at Villas-Boas ikke bør, og tror heller ikke, at han får sparken selv om det blir svake resultater i de to neste matchene.

- Siden Daniel Levy (styreformann i Tottenham, journ. anm.) sparket Harry Redknapp og ansatte Villas-Boas, er det naturlig at Villas-Boas får en sjanse til å vise hva han kan få til med laget over tid. Det må nok enda mer til enn de siste resultatene for å at han får fyken. Dette er et prestisjeprosjekt for Levy, sier Thorstvedt.

- Kampen mot United blir en viktig kamp. Men det vil være usannsynlig og merkelig om Villas-Boas får sparken, selv med tap. Klubben har mye mer is i magen enn som så, sier Thorstvedt som har en fortid som keeper i London-klubben.

PS! Tromsø-Tottenham begynner klokken 19 torsdag. Du kan følge den på VG Live og Max.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder