Solskjær ferdig: Mener klubben hadde en annen filosofi enn ham selv

Klubbeier Tan: - Resultatene kan ikke rettferdiggjøre at han skal fortsette

OSLO/CARDIFF (VG) Ole Gunnar Solskjær er ferdig i Cardiff. Det bekrefter den walisiske klubben.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I går meldte britiske medier at det gikk mot slutten for Solskjær. I dag kom bekreftelsen.

- Cardiff City FC bekrefter at Ole Gunnar Solskjær gir seg med umiddelbar virkning, melder Cardiff på klubbens Twitter-konto.

VG får bekreftet at hele Solskjærs team er sagt opp. Det betyr at assistent Mark Demspey, keepertrener Richard Hartis, speideren John Vik fra Molde og den fysiske treneren René Skovdahl må ut på arbeidsmarkedet.

Klubbeier Vincent Tan har kommet med følgende uttalelse:

- Etter at klubben rykket ned var det mange som rådet meg til å la Ole gå, men jeg bestemte meg for å beholde ham. Dessverre kan ikke de siste resultatene rettferdiggjøre at han skal fortsette som manager. Ole har derfor besluttet å fratre. Jeg har akseptert dette, sier Tan.

- Under mitt korte bekjentskap med Ole, her jeg lært ham å kjenne som en ærlig og hardtarbeidende trener, men dessverre gikk ikke resultatene i hans favør, legger Cardiff-eieren til.

Takker Tan

41-åringen fra Kristiansund tok over Cardiff i Premier League i januar, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk.

Han har heller ikke klart å levere varene i Championship. En heller middels start – med åtte poeng på fem kamper – ble brått mye verre etter to dystre hjemmetap (2-4 mot Norwich og 0-1 Middlesbrough).

Når Ole Gunnar Solskjær forlater Cardiff, etter 259 dager som sjef, ligger Cardiff på en stusselig 17. plass i Championship.

- Jeg vil takke Vincent for å ha gitt meg muligheten i Cardiff. Han har min fulle respekt, og jeg ønsker ham virkelig alt det beste i arbeidet med å gjøre denne klubben suksessrik, sier Solskjær til Cardiffs eget nettsted.

Nordmannen fortsetter slik:

- Men vår forskjellige filosofi når det gjelder hvordan denne man skal styre denne klubben, gjorde at jeg bestemte meg for å tre til side og la klubben gå i den retningen Vincent ønsker.

- Best for alle

Danny Gabbiodon og Scott Young til å leder Cardiff mot Derby førstkommende lørdag.

- Jeg forlater en klubb med noen svært talentfulle spillere, og jeg ønsker å takke dem for deres innsats. Jeg håper at jeg får se dem kjempe om opprykk dennne sesongen, sier Solskjær.

Styreformann Mehmet Dalmann mener det er best for Cardiff å fortsette uten den norske 41-åringen.

- Etter å ha snakket med Ole om hva som er best for alle parter, er jeg lei meg for å si at vi er enige om at det er best for klubbens interesser at våre veier skilles, sier Dalmann.

Han gir følgende attest til Solskjær:

- Ole har vært fantastisk profesjonell å jobbe med siden han kom til klubben. Men på grunn av forskjellig filosofi til spillet, har vi bestemt oss for å skille lag som venner, sier Dalmann.

LES OGSÅ: Den elleville historien om Cardiff-eieren (krever innlogging)

Solskjærs gode «fotballnavn og rykte» har fått seg en solid knekk. Nordmannen har blitt kritisert for å ha mislykkes med spillerinvesteringene, og det hjelper ikke akkurat at han har bommet på noen av sine norske investeringer.

Cardiff-eier Vincent Tan ga Solskjær en ny sjanse etter nedrykket i vår, men Solskjær har ikke klart å utnytte tiden til å bygge et slagkraftig lag.

Den norske manageren har forsøkt, med elleve nye spillere i løpet av sommeren, men har isteden fått kritikk for å rullere for mye på laget.

– Cardiff, under Solskjær, fremstår forvirret, kaotisk og uvitende. De er slik på grunn av hans nonstop rullering, som har ført til mangel på stabilitet og mønster, og noen virkelige ukloke avgjørelser når det kommer til laguttak, skrev kommentator Paul Abbandonato i Wales Online i går.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder