IKKE ENGLAND: Tor Kristian Karlsen mener Martin Ødegaard ikke dra til England om muligheten skulle by seg. Foto:Morten Rakke, VG / NTB Scanpix,

Karlsen mener Ødegaard bør unngå England

Martin Ødegaard kobles til storklubber over hele Europa. Fotballekspert Tor Kristian Karlsen fraråder stjerneskuddet å velge en engelsk klubb.

Artikkelen er over fem år gammel

Ødegaard har tatt Fotball-Norge med storm denne sesongen, og den unge Strømsgodset-spilleren får også stor oppmerksomhet utenfor landets grenser.

En rekke klubber har vist interessere for 15-åringen.

- Jeg tror England er det landet jeg minst ville ha sendt et stort talent til, sier Karlsen til NTB.

- Hvorfor?

- Historien viser det. Man har hentet inn stortalenter fra hele verden til akademiene her i England, men de må gjerne ut igjen til andre europeiske land for å komme seg videre i karrieren. Jeg er litt usikker på hva de gjør på akademiene i England, men det virker ikke som en suksessoppskrift å starte karrieren der, mener Karlsen.

Han råder Ødegaard til å tenke seg godt om før han velger ny klubb.

- Jeg tror etter hvert han kommer til å havne hos en klubb som kan garantere god utvikling. Jeg tror ikke det viktigste akkurat nå er å tenke så mye på navn eller å vinne trofeer. Det viktigste er å se på klubber som kan være med og forme spilleren videre, og til å få ut det maksimale av potensialet hans, mener Karlsen.

Råd

Han råder Ødegaard til å tenke seg godt om før han velger ny klubb.

- Jeg tror etter hvert han kommer til å havne hos en klubb som kan garantere god utvikling. Jeg tror ikke det viktigste akkurat nå er å tenke så mye på navn eller å vinne trofeer. Det viktigste er å se på klubber som kan være med og forme spilleren videre, og til å få ut det maksimale av potensialet hans, sier Karlsen.

I Team Ødegaard er det bare en ting det dreier seg om: Opprettholde hungeren for å bli bedre ute på banen.

- Vi tenker fortsatt på utvikling. Han er bare 15 år, og å si noe om klubber og land er egentlig ikke relevant nå, sier Ødegaards pappa Hans Erik til NTB.

Etterspørsel

Pågangen rundt sønnen er enorm. Men fortsatt velger familien å styre dette selv.

- Jeg er ubeskjeden nok til å mene at jeg kan ha denne kontakten (med klubber) like godt eller bedre enn en agent. Vi får da også et bedre bilde av hva klubbene ønsker og står for. Så får vi se om vi bør innhente hjelp en gang i framtida.

Ødegaard har kontrakt med Godset ut 2015-sesongen.

Han vurderes som en av de aller beste europeiske spillerne i sitt årskull.

- Jeg har ikke kontroll på alle, men jeg vil tro at det er 15-åringer både i Tyskland og Nederland som kunne gått inn og dominert i norsk eliteserie som Martin Ødegaard gjør. Vi skal glede oss stort over å ha et slikt talent, og så er det viktig å vite hvor trangt nåløyet er for å ta de neste stegene, sier Tor-Kristian Karlsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder