FAVORITTER: Blant annet på grunn av de matchvinnende egenskapene til Robin van Persie og Wayne Rooney på topp, mener Øyvind Alsaker at Manchester United er favoritter før dagens kamp mot Liverpool. Foto:Oli Scarff,Afp

TV 2-kommentatoren har plukket ut sin beste sammensatte ellever: Alsaker: – Manchester United har noe som ikke Liverpool har

Manchester United har matchvinnere i begge ender. Det mangler Liverpool, mener TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som har satt opp sin beste ellever basert på de to lagene.

Manchester United / Liverpool (4-4-2): De Gea (Man Utd) - Moreno (L'pool), K. Touré (L'pool), Rojo (Man Utd), A. Valencia (Man Utd) - Mata (Man Utd), Carrick (Man Utd), Gerrard (L'pool), Sterling (L'pool) - Rooney (Man Utd), van Persie (Man Utd)

VG har bedt Øyvind Alsaker, ut fra formasjonen 4-4-2 og de akutelle spillerne til dagens kamp mellom Manchester United og Liverpool, sette opp sin beste blandede ellever. Resultatet er laget ovenfor.

VG Direkte: Følg storkampen mellom Manchester United og Liverpool fra 14.30 her!

– Normalt er det én eller to plasser som er vanskelige å plukke ut når man setter opp slike lag, men her er det flere steder jeg kunne ha byttet ut spillere uten at det ville utgjort en altfor stor forskjell, sier TV 2-kommentatoren til VG.

Han trekker blant andre frem Skrtel i forsvaret og Henderson og Fellaini på midtbanen, der Mata ble valgt foran de to sistnevnte for å gi laget mer balanse. Kun keeperplassen og angrepsduoen var selvskreven for Alsaker, som ikke kunne ta ut hverken Ángel Di María eller Daniel Sturridge med flere på grunn av skader.

Les også: – Identitetskrise i Manchester United

PÅ LAGET: Både Juan Manuel Mata og Steven Gerrard er med i elleveren som Øyvind Alsaker har tatt ut basert på de to lagene. Foto:Chris Trotman,Afp

– Interessant nok er det Manchester United-spillere på plassene som er enkle å plukke ut, De Gea som keeper og Rooney og van Persie på topp. Det mener jeg også er forskjellen på lagene for øyeblikket, for Manchester United har noe som Liverpool ikke har: Matchvinnere i begge ender, sier han.

– På den andre siden har Liverpool knapt en måltrussel igjen i laget. Det er et tøft utgangspunkt, legger han til.

Holder United som favoritt

Derfor mener han at hjemmelaget er klare favoritter til dagens kamp. Likevel tør han ikke sette alle pengene sine på at det også blir sluttresultatet.

– Det er naturlig å holde United som favoritter, men kampene mot Liverpool er alltid spesielle. Det er kamper der ingen gir seg, så jeg går for hjemmeseier eller uavgjort, for plutselig kommer Balotelli inn og avgjør. Det er slikt som kan skje i fotballen, og blant det som gjør sporten så fantastisk, sier han.

TOTTENHAM: Erik Thorstvedt var blant annet innom Totteham i sin keeperkarriere. Nå er han fotballekspert i TV 2. Foto:Mats Fogeman,VG

Hans TV 2-kollega og tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt har en følelse av at det er nettopp uavgjort det kommer til å ende i dag.

– Det blir sjeldent uavgjort i disse kampene, men jeg tror det blir resultatet i dagens kamp. Dette er fortsatt lag som er veldig uforutsigbare, sier han til VG, og utdyper:

– United har hatt en god dose flaks selv om de står med fem seire på rad mens Liverpool fortsetter å være ganske så middelmådige. Man føler det ligger et eller annet der, men det lar stadig vente på seg. Jeg ser ikke for meg at det kommer til å bli noen overkjøring i det hele tatt, og tipper uavgjort.

– Null tro på United-gull

KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker kommenterer dagens kamp mellom Manchester United og Liverpool for TV 2. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Foto:Helge Mikalsen,VG

Han ser, i likhet med Øyvind Alsaker, på hjemmelaget United som naturlige favoritter før dagens kamp, men hverken av de to tror laget kommer til å knipe gullet foran lagene, Manchester City og Chelsea, som ligger over dem på tabellen.

– United har ikke vært gode selv om de står med fem seire på rad. De har hatt mye marginer på sin side, og jeg har null tro på at de kan være med i gullkampen når det skal avgjøres. Det er for langt opp til Manchester City og Chelsea, og jeg tror ikke at begge de avgir nok poeng til at United kan kjempe om gullet, sier Alsaker.

PS: Før dagens kamp er Manchester United på tredjeplass med 28 poeng. Chelsea, som har spilt én kamp mer, leder ligaen med 39 poeng. Liverpool befinner seg på en niendeplass med sine 21 poeng.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder