SUPERVETERAN: Frode Johnsen er klar for minst ett år til for Odd. Her foran Tippeliga-kampen mot Vålerenga i fjor høst.
SUPERVETERAN: Frode Johnsen er klar for minst ett år til for Odd. Her foran Tippeliga-kampen mot Vålerenga i fjor høst. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Frode Johnsen: – Jeg kan holde på i to-tre år til

Superveteranen (snart 41) har skrevet ny Odd-kontrakt

FOTBALL

Frode Johnsen (fyller 41 år 17. mars) har skrevet ny kontrakt med Odd. Superveteranen utelukker ikke at han kan spille til han er nærmere 45.

Publisert: Oppdatert: 25.01.15 20:03

Evighetsmaskinen fra Telemark gir håp til alle som føler at 40-årskrisen nærmer seg. Frode Johnsen mener han fint kan holde det gående i flere sesonger.

– Ingen tegn som tyder på at jeg må legge opp

– Foreløpig er det ingen tegn som tyder på at jeg må legge opp. Fysisk sett kan jeg sikkert holde på i to-tre år til. Det er helt uproblematisk. Jeg føler meg akkurat som før. Jeg blir ikke noe mer sliten, og jeg er ikke blitt tregere. Men så har jeg heller aldri vært rask, sier Johnsen til VG og ler.

Han fleiper med at han kanskje kunne blitt brukt som et forskningsprosjekt av Norges Fotballforbund. Tidenes eldste norske landslagsspiller er nesten 25 år eldre enn Martin Ødegaard.

I forkant av fredagens treningskamp mot Mjøndalen (2–2) skrev Johnsen under på en ny ettårskontrakt med Odd.

– Det har ikke vært noen store uenigheter. Vi ble enige om å forlenge avtalen før jul, så det handlet bare om å få signert. Det finnes ikke noen bedre jobb enn å være fotballspiller, sier Frode Johnsen.

Mot Mjøndalen spilte han og comeback-klare Olivier Occean en omgang hver. Veteranen vet at det blir tøffere kamp om spissplassen i Odd i 2015.

Blir bedre av konkurranse

– Jeg har alltid levd med konkurranse. Det er noe som gjør meg bedre også. Og Odd trenger flere angrepsspillere. Jeg kan jo ikke spille til jeg er 50.

– Nei, du kan ikke det?

– Jeg tror ikke det, i hvert fall. Men jeg kan jo prøve, svarer Johnsen.

Han tror også at Dag-Eilev Fagermo i noen kamper kan komme til å gjøre plass til begge to i lagoppstillingen.

– Occean kan jo også spille på kanten, påpeker midtspissen.

Selv om André Hansen og Herolind Shala har forsvunnet, tror han at forsterkninger som Espen Ruud og Olivier Occean kan gjøre at Odd kjemper om medalje også denne sesongen.

– Vi har fått inn to meget gode fotballspillere, mener Johnsen.

Mener Johnsen er helt unik

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, er strålende fornøyd med at den populære veteranen har skrevet under en ny avtale.

– Det er ganske utrolig. En eller annen gang må det si stopp, men Frode Johnsen er helt unik. Både fysiologisk og som type. Han er en av tidenes største Odd-spillere, og en veldig viktig spiller for oss å få med videre, sier Håndlykken.

17. mars fyller han 41 år. De siste sesongene har han innimellom blitt avskrevet som for gammel i perioder der målene ikke har trillet inn.

– Jeg er jo aldri ute av form lenger. Hvis det går noen kamper uten at jeg scorer mål får jeg bare beskjed om at jeg har blitt for gammel.

– Blir du lei av alt gnålet om alderen din?

– Nei, det tenker jeg ikke noe på. Det viktigste for meg er at medspillerne ikke synes jeg er for gammel. Da er det bare å gi seg, sier Frode Johnsen.

Her kan du lese mer om