Kjartansson om Omarsson: – Dette er bare starten

Vidar Örn Kjartansson (25) tror landsmannen Elias Mar Omarssons (20) kan bli en like stor suksess i Vålerenga som han selv var.

Artikkelen er over fire år gammel

Kjartansson scoret hele 25 mål i Tippeligaen forrige sesong og ble i januar solgt til kinesiske Jiangsu Sainty FC. Toppscoreren tjener der opp mot 10 millioner netto i året, og overgangen ga VIF rundt 20 millioner etter at Kjartanssons tidligere klubber, agenter og liknende hadde fått sin del av potten.

Nå tror Kina-proffen søndagens Vålerenga-helt Elias Mar Omarsson kan bli en like stor Island-stjerne i Oslo-klubben.

– Jeg så kampen i går selv, og spesielt det andre målet holdt høy klasse. Han har ikke spilt så mye, men etter denne prestasjonen vil Kjetil (Rekdal) definitivt bruke ham mer. Han kommer til å markere seg solid allerede i år og vil bli enda bedre neste sesong, sier Kjartansson til VG.

Les også: Kjartanssons drømmekontrakt - tjener 30 millioner på tre år i Kina

Sammenliknet med Kjartansson

Omarsson sto med to innhopp for Vålerenga før han fikk sjansen fra start og imponerte i bortekampen mot Molde. Søndag var 20-åringen nok en gang i elleveren og scoret begge målene i 2-1-seieren over Odd.

Særlig matchvinnermålet fem minutter før slutt var av det lekre slaget der han lurte Håvard Storbæk nede ved hjørneflagget, satte fart inn i feltet og banket ballen i hjørnet bak Sondre Rossbach.

VIF-HELT: Vidar Örn Kjartansson. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Etter kampen ble Omarsson ikke overraskende sammenliknet med forrige sesongs islandske VIF-toppscorer. Unggutten ble spurt om han var «den nye» Kjartansson mens Klanen sang «vi har Omarsson».

– Jeg kan ikke si det. Han er en herlig spiss som scoret mye forrige sesong. Det vil være en drøm å bli like god som ham, sa Omarsson til CMore.

– Dette er bare starten for Elias, og jeg håper han vil fortsette å prestere på dette nivået fremover, sier Kjartansson på spørsmålet om sammenlikningen av de to.

Kostet under én million

Omarsson trente med Vålerenga i oktober i fjor før klubben i januar bestemte seg for å kjøpe ham fra Keflavik for under én million kort tid etter landslagsdebuten. Han ble da ikke sett på som en umiddelbar erstatter for Kjartansson, men som en ung spiller som skulle få tid til å utvikle seg og tilpasse seg en ny liga.

– Jeg har ikke sett ham spille veldig mye, men vi hadde noen treninger sammen, jeg har sett noen klipp på nettet og hørt mye. Han er rask, direkte og god én mot én, er beskrivelsen fra Kjartansson.

Kjetil Rekdal var naturlig nok strålende fornøyd med at han lot Omarsson få sjansen mot Odd, men uttalte likevel etter kampen at «det er slettes ikke sikkert» islendingen får tillit på ny mot Sandefjord på Ullevaal lørdag da en slik type kamp muligens ikke passer spissen like godt.

– Mot lag som legger seg lavt på Ullevaal får han kanskje ikke brukt ferdighetene sine like bra, men borte hvor Vålerenga får mer rom kan han skape mye, sier Kjartansson.

Han er toppscorer i Jiangsu med sju mål på 16 kamper, og ble også selv matchvinner i helgen da han satte inn det eneste målet i bortekampen mot Guizhou Renhe.

– Livet i Kina blir bedre og bedre, sier 25-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder