GIR SEG: Tor Ole Skullerud tok over for Ole Gunnar Solskjær i Molde Fotballklubb. Til høsten reiser han hjem igjen. Foto:Jostein Magnussen,VG

Skullerud: Derfor forlater jeg Molde

- Familien er viktigere enn alt annet for meg

MOLDE (VG) Tor Ole Skullerud (44) gir seg som trener i Molde Fotballklubb etter denne sesongen. Her forteller han hvorfor han kom til den avgjørelsen i midten av forrige måned.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter å ha tilbrakt noen fridager med familien i midten av juni gikk Skullerud til direktør Tarje Nordstrand Jacobsen og ba om å bli løst fra opsjonen om et tredje år i Molde.

– Når jeg flyttet til Molde for å trene Molde Fotballklubb så gjorde jeg det sammen med familien. Selv om de kom til Molde et halvår etter meg, så var intensjonen at dette skulle være et prosjekt for hele familien i et lengre perspektiv. Slik ble det ikke, og familien min er viktigere enn alt annet for meg. Derfor gir jeg meg allerede etter to år i Molde, sier Tor Ole Skullerud til VG.

Les også:Skullerud meldte seg ut av trenerforeningen på grunn av Fagermo-ros

Saken fortsetter under bildet

STYRER MOLDE: Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen (t.v.) og Tor Ole Skullerud på et av Moldes møterom på Aker Stadion. Foto:Jostein Magnussen,VG

Familiens nye hjem i Rosenes by ble solgt i mai og kona Cecilie og de to barna flyttet hjem til Bærum.

Og da startet også spekulasjonene rundt Molde-trenerens framtid i klubben. Nå legger han ballen død.

– Timingen handler også litt om at nå er det blitt litt for mye usikkerhet og uklarhet rundt situasjonen. Derfor føler jeg et behov for en avklaring raskt slik at omgivelsene vet hva som er realitetene i dette. Jeg synes det var riktig å gi klubben beskjed om min beslutning i midten av juni slik at saken var oppe og avgjort.

Fagermo i fjor:- Skullerud har Norges letteste trenerjobb
Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen beklager at Skullerud velger å gi seg nå.

– Godt for begge parter

– Vi er litt lei oss for at prosjektet ikke ble slik begge parter hadde intensjon og ønske om. Vi laget en avtale som i alle fall strakk seg over tre år. Samtidig har vi den største respekt for det valget Tor Ole har gjort og ønsker han har fremmet. Det går ikke an å argumentere mot at han ønsker å flytte hjem til familien fremfor å trene Molde FK. Det står det stor respekt av. Nå er det avklart og det tror jeg er veldig godt for begge parter og for det som skal skje fremover, sier direktøren, som nå har et halvt år på å finne en erstatter for Ole Gunnar Solskjærs erstatter.

Kommentar:Fra gull til middelmådighet på null komma niks

Tor Ole Skullerud tror ikke spekulasjonene rundt hans trenerframtid har ført til usikkerhet i spillergruppen kan ses på som noen forklaring på manglende poengfangst for fjorårets dobbeltmester.

– Det må du nesten spørre de om, men jeg kjenner ingen uro annet enn at jeg bruker for mye energi på disse tingene. Jeg ser ikke poenget ved ikke å avklare det utad når det er avklart oss i mellom, sier Skullerud og titter bort på Tarje Nordstrand Jacobsen der vi sitter på et møterom i klubbens lokaler på Aker Stadion.

Kommentar: Et poeng til liten nytte for Molde

– Jeg tror en avklaring forløser energi for det vi skal gjøre resten av sesongen. Vi har mye å spille for dette året. Jeg er ikke «happy» med å være nummer fem i Tippeligaen, det er heller ikke spillergruppen og det skal vi prøve å gjøre noe med. Det er dét det handler om. Dette er en god sak for alle parter at vi lander alle spekulasjonene. Jeg sitter ikke med noen følelse at det har vært dårlig fokus, sier Skullerud og minner om at Molde er i kvartfinalen i cupen og skal ut og spille Europa-cup.

Tidligere Molde-helt:- Solskjær vil være et godt valg

Innrømmer misnøye

– Denne avklaringen her må vi bare bli ferdig med i dag. Våre og mine ambisjoner for denne sesongen lever i beste velgående. Jeg har kjempetro på at vi kommer sterkere og tøffere i høst, og er optimist. Jeg håper dette skal være med på å gi oss økt fokus på det vi skal gjøre, sier han.

– TV 2 har hevdet at det er misnøye med deg i deler av spillergruppen?

– Ja, jeg håper da det er noen misfornøyde spillere i den garderoben. Der sitter det mange som har spilt veldig mange viktige fotballkamper og aller helst vil spille hver eneste gang. At det er spillere her som vil spille mer enn de får er det ingen tvil om.

– Det er kanskje slik mekanismene er i en prestasjonsgruppe?

– De vil spille hele tiden. Det som er å si rundt TV2-oppslaget er at vi har aldri nektet fotballspillere å uttale seg om noen ting her, så det er noe forbannet tull. Utover det får spillerne svare for hvordan de har det her. Jeg har ikke registrert noen uro i klubben, sier Skullerud og får støtte fra sin «høyrekant».
– Jeg er 100 prosent enig, sier Nordstrand Jacobsen.

– Hva skal du til med når du er ferdig i Molde?
– Det aner jeg ikke. Jeg skal sikkert jobbe med fotball på et eller annet vis, men jeg skal først og fremst prøve å nå de målene vi har her. Det jeg skal gjøre videre er for langt frem til at jeg kan tenke på det i det hele tatt, sier Tor Ole Skullerud.
Hans første tanke er å slå Sarpsborg 08 fredag.

Les også:Spillerne liker krangelen mellom Fagermo og Skullerud

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder