Pellerud går av – Finjord overtar

Pellerud mener OL-sjansen er større uten ham som sjef

FOTBALL

Finjord takket forgjengeren da han ble presentert i dag

Even Pellerud (62) gir seg som landslagstrener. Ny trener for damelandslaget er Roger Finjord (42).

Publisert: Oppdatert: 12.08.15 13:51

Som VG meldte tidligere onsdag overtar Roger Finjord, Pelleruds assistent de siste årene.

– Jeg er voldsomt stolt over å lede ett av de to store flaggskipene i norsk fotball. Et flaggskip som skal ut i nye farvann og har inderlig lyst til å lykkes, sier Roger Finjord når han presenteres av Norges Fotballforbund midt på dagen onsdag.

Les også: Etter dette målet visste Pellerud at han måtte gi seg

Finjord har også trent Stabæks damelag til både serie- og cupgull og var nevnt som kandidatene da Pellerud overtok etter Eli Landsem i desember 2012. Da endte det med at finnmarkingen, også kjent for friske og engasjerende pauseintervjuer på tv under de siste fotballmesterskapene, gikk inn som assistent i teamet til Pellerud.

Les også: Herlovsen knuste tåa i hjemmeulykke

Nå forfremmes han altså til sjef. Finjord takket for all tilliten fra Pellerud, som var tilstede under pressekonferansen, i tiden som assistent.

– Jeg er en av de assistentene som har fått påvirke mest, sier Finjord.

– Even hadde full tillit fra oss etter VM. Men hans motivasjon, hans vurderinger, ville bety mye om hvordan vi skulle gå videre, sier Yngve Hallén på pressepodiet på Ullevaal onsdag.

Og den manglet Pellerud. Til VG sier den avtroppende landslagssjefen at England-tapet (1-2) i VM ble avgjørende.

– Roger står for kontinuiteten, fastslår Nils Johan Semb, toppfotballsjef i forbundet.

Slik begrunner Pellerud egen avgang slik i en pressemelding, forfattet av Norges Fotballforbund:

– Jeg mener sjansen for at vi kvalifiserer oss til OL er større uten meg som landslagssjef. Laget må løfte seg et hakk for å klare det. Jeg har ikke lenger den energien som skal til for å legge inn de ekstra føringer som kreves. Da er det eneste riktige å overlate jobben til en annen, sier Even Pellerud til fotball.no.

– Vi har en herlig gjeng med spillere, et godt støtteapparat og et forbund som satser hardt på oss. Forholdene ligger til rette for at vi skal klare å ta nye steg, fortsetter Pellerud.

Fortsetter i NFF

Even Pellerud (62) kommer etter alt å dømme til å fortsette å jobbe i fotballforbundet. Da han ble landslagssjef igjen i desember 2012 fikk han med i kontrakten sin at han var sikret jobb i NFF-systemet ut sin yrkesaktive periode.

Dette bekreftet både NFFs generalsekretær Kjetil Siem og Pellerud selv overfor VG under VM i Canada.

– Jeg er veldig takknemlig for det, sa Pellerud, som svare følgende på spørsmål om hva slags type rolle han så for seg at det kunne bli:

– Det vet jeg ikke. Men det er nok av spennende oppgaver i NFF.

Alt i alt er han fornøyd med det han oppnådde i sin andre periode som norsk landslagssjef, selv om han ikke klarte å få ut lagets fulle potensial i VM. Med Pellerud som sjef ble det EM-sølv i Sverige, og laget leverte en strålende VM-kvalifisering.

Semb: - Solid jobb

– Even har igjen gjort en solid jobb som norsk landslagssjef. Vi fikk det løftet vi håpet da vi ansatte han. Så er vi også alle enige om at VM ikke ble slik vi hadde ønsket. Da trengs det en topp motivert trener for å løfte laget igjen. Dette er et voksent valg av en trener av topp internasjonalt format, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Her kan du lese mer om