TAKK FOR KAMPEN: Mons Ivar Mjelde (t.v.) gir seg i Start etter denne sesongen. Tom Nordlie skal være en av favorittene til å overta. Her er de to etter Brann-Lillestrøm i 2008, Mjelde og Brann vant 2-1 den gangen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Mjelde ferdig i Start etter sesongen

... og disse er lokalavisas favoritter til å overta som trener

Fædrelandsvennen tror Tom Nordlie eller Steinar Pedersen overtar som Start-trener etter Mons Ivar Mjelde.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mandag morgen informerte Mons Ivar Mjelde spillere og andre ansatte i Start om at han gir seg som trener i klubben etter sesongen.

- Tiden har gått veldig fort siden jeg kom til Start i 2011. Noen av dere har vært her hele tiden, mange er nye. Det har vært noen utfordringer innimellom, men vi har stått sammen og løst disse. Klubben har tatt noen steg i forhold til å være en enhet – med en felles retning. For å unngå spekulasjoner så ønsker jeg å formidle at klubben og jeg er kommet til enighet om at fire og et halvt år er forholdsvis lenge som hovedtrener – og at vi derfor skiller lag etter sesongslutt. Det er ingen dramatikk i dette, sa Mons Ivar Mjelde i klubblokalene på Sparebanken Sør Arena heter det i en pressemelding fra klubben.

Brasseperle for Start i helgen:- Verdensklasse

Mjelde i fire og ett halvt år

Start er på tiendeplass i Tippeligaen etter 14 serierunder. Start slo Aalesund 3-1 lørdag. En veldig viktig seier for sørlandsklubben. Mjelde har ledet Start i fire og ett halvt år når han gir seg i november.

UTFORDRER: Steinar Pedersen blir nevnt som ny Start-trener. Her er han fotografert som målscorende Lillestrøm-spiller i 2010. Foto:Daniel Sannum Lauten,VG

- Jeg kan love alle sammen at jeg fortsatt skal være 100 prosent til å stole på fremover. Jeg skal jobbe ekstremt hardt sammen med dere – og jeg har utrolig lyst til at vi skal fortsette å utvikle oss som lag og enkeltspillere. Det Start-laget som overtas av andre skal vi andre kunne være stolte av. Den lojaliteten og viljen til å yte som er i denne gruppa, setter jeg utrolig pris på. Slik skal det være også det neste halvåret, sa Mjelde mandag.

Nordlie er sterkt ønsket

Fædrelandsvennen skrev før helgen at styreleder Magen Kristiansen og resten av Start-styret allerede forrige torsdag diskuterte en kommende Start-trener. En gruppe er satt ned for å finne den nye treneren, i denne gruppen sitter blant annet tidligere Start-spiller Pål Lydersen.

«Tom Nordlie er sterkt ønsket av fans og omgivelser. Samtidig er det sterke krefter i klubben, deriblant styreleder Magne Kristiansen, som er skeptisk til Avaldsnes-treneren. Nordlie har klausul i kontrakten som gjør at han kan gå til Start vederlagsfritt», skriver Fædrelandsvennen.

Berisha går gratis:- Burde gitt minst åtte millioner

Tom Nordlie trener nå Avaldsnes i toppserien for kvinner, Avaldsnes ligger på 2. plass bak LSK Kvinner.

Lokalavisen mener Jerv-trener Steinar Pedersen er manges favoritt, mens Mattias Andersson og Viggo Strømme er to utfordrere til jobben.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder