SELFIE: Martin Ødegaard foreviget et mobilminne av seg selv i forbindelse med debutkampen for Norge mot Emiratene i Stavanger for ett år siden. Foto:Bjørn S. Delebekk,

Sjekk VGs liste over de norske fotballheltene bør du følge: Het Ødegaard nådde milepæl på Instagram

SOFIA (VG) Han er troppens yngste, men Martin Ødegaard (16) er på plass i Bulgaria som landslagstroppens ubestridte Insta-konge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det siste året har Ødegaard gått fra rundt 10.000 følgere til nylig å ha passert en milepæl på Instagram: Én million brukere følger nå 16-åringen. Dermed nærmer han seg Denice Hagen (20) alias @interior123 og 18-åringen Andrea Brataas alias @fashionforall - som følges av henholdsvis 1,6 og 1,7 millioner - på bildedelingstjenesten.

Husker du? Slik får Andrea Insta-likes

I januar i år skrev Drammens Tidende at Ødegaard hadde publisert 60 innlegg etter at profilen Martinio først ble opprettet for nå nesten tre år siden. Under profilnavnet odegaard.98, som han opprettet i stedet for sin gamle, ligger det kun 38 bilder tilgjengelig, alle publisert etter at han signerte den gullkantede avtalen med Real Madrid.

Og selv om profilen fremstår stadig mer profesjonalisert, og de fleste bildene er fotballrelaterte, er fortsatt Ødegaard personlig innimellom - som da han mandag la ut en hyggelig hilsen til av kameraten Marius Thoresen.

Les også: Ødegaards supertest i Real Madrid

Med plass i millionklubben slår Real Madrid-talentet knock out på de andre landslagsspillerne som landet i Sofia tirsdag. Nærmest følger nå skadeplagede Mats Møller Dæhli (42.000) og Stefan Johansen (35.500 med lukket profil).

Kim Kardashian troner ifølge IBT øverst i verden med hele 44 millioner følgere, foran Beyonce og Tyler Swift. Ødegaards lekekamerat Cristiano Ronaldo har 11,5 millioner brukere i sin fanskare.

VG Smart: Nye bildeformater på Instagram

Her er ni Insta-kontoer du bør følge hvis du er interessert i å ligge tett på våre beste menn:

1. Martin Ødegaard. 1 million følgere.
Kjedelig å være sist til å se det ferskeste fra gullkalvens liv, er det ikke? Omtrent alt han melder fra sin lukkede tilværelse i Madrid skjer her. Med så spennende omgivelser er selv et dagligdags treningsbilde verdt å bruke sekunder på.

2. Rune Almenning Jarstein. 3810 følgere.
På hugget med jevnlige oppdateringer både fra hjemmebane og treningsfeltet (lite actionbilder fra Bundesliga i det siste naturligvis). Pluss litt snacks fra klipparkivet hjemme. Som her i møte med en innehaveren av en viss frisparkfot for 15 år siden.

3. Alexander Søderlund. 10.000 følgere.
Blanding av humor og fotballkos. Og litt cocky har man lov til å være når man bøtter inn i Tippeligaen (men sprekk den nullen på landslaget snart, er du grei!)

https://instagram.com/p/yrsMDUPOvL/

4. Joshua King. 12.700 følgere.
En mann med attitude, det visste vi fra før - og profilnavnet iamjoshuaking understreker poenget. Med tekster som "2 more days til I see my girl" ledsaget av bilde av et smilende koneemne, viser imidlertid den skadede spissen nye, myke sider av seg selv.

😝 @magdalenatemre

5. Håvard Nordtveit. 26.400 følgere.
Alle skal få! Leverer både fra banen, benken og bryllupet. Tok sin agent Jim Solbakken i forsvar via Insta i fjor, har åpenbart fått seg hund og kjenner tydeligvis noen med visse tegneferdigheter.

Have to say this guy reminds me of someone 😄🙈 thanks for a great photo Gerard!

6. Alexander Tettey. 10.000 følgere.
Lite aktiv, men leverer innimellom øyeblikk som opprykksjubel i Norwich-garderoben og småbarnslykke. Med like bra blikk på banen mot Bulgaria torsdag som på dette bryullupsminnet lukter det assist av bodøværingen.

7. Per Ciljan Skjelbred. 13.800 følgere.
Hertha-nissen byr på både gledesbrøl fra garderoben og søte glimt fra livet som småbarnspappa. Også et røntgenbilde er publisert. Heldigvis bare en finger som nylig fikk en trøkk og ikke leggbeinet fra skrekktaklingen på Lerkendal i 2005.

8. Ørjan Nyland. 7581 følgere.
Bra oppdateringstrøkk. Få elleville krumspring, men bucket challenge fra keepertrener Frode Grodås gikk greit (uten at vannet så ikke gispende kaldt ut akkurat).

9. Mats Møller Dæhli. 41.000 følgere.
I bioen står det bare "bakrom": Profilen og emneknagger oser at den ballglade Tysklands-proffen en fotballgutt med stor F. Derfor bra, ikke minst for variasjonen, med et par bilder av kjæresten innimellom.

Les også: Disse ordene gir deg Facebook-likes

PS! Bulgaria - Norge sendes på TV Norge torsdag klokken 20.45. Et siste tips på tampen: Følg VG Sporten på Instagram her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder