MÅLET: Her gjør Azar Karadas 1-0 for Brann. Den ledelsen beholdt bergenserne til tre minutter gjenstod. Foto: EPA
MÅLET: Her gjør Azar Karadas 1-0 for Brann. Den ledelsen beholdt bergenserne til tre minutter gjenstod. Foto: EPA

Brann straffet rett før slutt

Klarte ett poeng mot Rennes

FOTBALL

(Rennes-Brann 1-1) Brann scoret mål midtveis i første omgang, og forsøkte å forsvare seg kampen ut. Det ble de straffet for.

Publisert: Oppdatert: 08.11.07 22:36

VG Nett Live:Les mer utfyllende kampreferat her

- Vi fortjente å vinne. Vi spilte en bra kamp, og har fortsatt mulighet til å gå videre, sier Azar Karadas til TV2.

Brann så lenge ut til å følge opp Rosenborgs bragdresultat mot Valencia. For allerede etter 23 minutter scoret Brann ledermålet. Det var to spillere som ikke fikk plass i landslagstroppen for to dager siden som stod bak akkurat det.

Erik Huseklepp slo corner fra høyre. Inne i feltet nådde Azar Karadas høyere enn Rennes-stopper Petter Hansson. Brann-spissen stanget inn 1-0 for de norske gjestene.

Derfra og ut var det stort sett det franske hjemmelaget som trykket på fremover. En rekke ganger kom Rennes fri på kantene, og fikk legge inn foran mål. Men hver eneste gang var enten Brann-forsvaret, Håkon Opdal eller tverrliggeren i veien.

Inneffektive franskmenn

Rennes offensive spillere Mickäel Pagis' og Jimmy Briands forsøk ble stoppet gang på gang.

Dermed klarte Brann å bevare ledelsen frem til pause.

Det så lenge ut til at bergenserne skulle klare å holde på den frem til kampslutt, tross det massive Rennes-presset.

For de franske angriperne var voldsomt ineffektive. Det var også Branns angripere, for de røde fra Bergen klarte å skape noen få, store muligheter.

Knappe tjue minutter før slutt fikk Helstad sjansen etter flott overgangsspill. Eliteseriens toppscorer ble for ivrig og brukte kraft i stedet for kløkt.

Brann hadde bare få minutter igjen å forsvare seg da hjemmelaget utlignet. Innbytteren Jires Kembo-Ekoko holdt seg på beina i duellen med Bjørn Dahl på utsiden av straffefeltet, men da han kom i kontakt med beina til Eirik Bakke innenfor, gikk han i bakken.

Fikk rødt kort

Straffe til Rennes. Tidligere Liverpool-spiller Bruno Cheyrou gikk frem, og plasserte ballen kaldt til side for Håkon Opdal.

Tre minutter senere prøvde innbytter Emerson å skaffe Rennes nytt straffespark, men han fikk i stedet gult kort for filming.

Brann var desperate etter å holde på det ene poenget de hadde. Da Sylvain Marveaux satte fart fremover i banen for å skape en siste mulighet for Rennes, så ikke Hassan El Fakiri noen annen mulighet enn å klippe ham ned bakfra. Rødt kort til El Fakiri.
Men Brann klarte å ta med seg ett poeng hjem til Norge, til stor skuffelse for franskmennene.

- Jeg synes vi skal ha all ære for den innsatsen vi legger ned. Vi er nære på å vinne, og spiller godt mot et godt lag, sier trener Mons Ivar Mjelde til TV2.

Her kan du lese mer om