Landslagssjefen fortalte at ingen hadde som oppgave å markere Sjevtsjenko

IKKE FORNØYD: Sveriges landslagssjef Erik Hamrén måtte svare på spørsmål dagen etter Ukraina-tapet, og røpet at han hadde brukt natten på å analysere den skuffende forestillingen. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRAND

Hamrén så kampen på ny: - Dette er ikke en bra dag

KIEV (VG Nett) Erik Hamrén (54) brukte natten til å se Sveriges åpningstap mot Ukraina om igjen på video. Det gjorde skuffelsen om mulig enda større.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over syv år gammel

Under 14 timer etter at dommeren blåste av Sveriges åpningskamp mot Ukraina, møtte trener Erik Hamrén pressen på svenskenes lukseshotell fire-fem mil utenfor Kiev sentrum.

- Etter min mening hadde vi fortjent minst uavgjort, men det skjedde ikke så dette er ikke en bra dag. Det er helt sikkert. Men sånn er livet, sier Hamrén, som helt tydelig ikke hadde samme gnisten som på pressekonferansen dagen før kampen.

Ingen Sjevtsjenko-markering

Iført lyseblå treningsgenser fortalte den tidligere RBK-sjefen fortalte at han sov kun 2,5 timer natt til tirsdag, at han så kampen på video i natt og at troppen i dag får besøk av koner og kjærester selv om stemningen er heller laber i leiren.

- Ukraina fikk den starten jeg ønsket meg. Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Det er en tung dag i dag. Spillerne og vi ledere er ikke glade, sier Hamrén.

Mikael Lustig fikk mye kritikk for at han slapp stolpen da Andrej Sjevtsjenko satte inn 2-1-målet etter en duell med Zlatan Ibrahimovic. Lustig var deppet da VG Nett snakket med ham i pressesonen etter kampen og tok selvkritikk.

- Noen har markering og noen har sone på dødball, men vi hadde ingen markering på Sjevtsjenko i går. Hadde Zlatan vært litt mer oppmerksom hadde han vunnet duellen før 2-1. Lustig skal holde den første stolpen, men slapp den. Fotballen er slik. På 1-1-målet tror jeg vi er fire mot én i boksen og åtte mot to eller tre på den siste tredjedelen, sier Hamrén, som mener kun fire-fem spillere leverte som forventet før pause.

Stille på bussen

MÅTTE OGSÅ SVARE: Kim Källström (t.v.) og Rasmus Elm. Foto: AFP/ JONATHAN NACKSTRAND

- Jeg har ikke noe svar på hvorfor. Det er det vi skal få frem i mine samtaler med spillerne. Jeg er litt overrasket over det der, skuffet og selvkritisk også. De siste landskampene og treningene har sett bra ut. Nå fikk vi det ikke til å stemme. Første omgang var dårlig. Der er jeg selvrktisk også.

Kim Källström og Rasmus Elm kom opp på podiet og svarte spørsmål i noen minutter etter at Hamrén gikk for å forberede dagens trening. De fortalte at det var helt stille på bussen tilbake til luksushotellet Platium i det som omtales som «Kievs Beverly Hills» etter kampen.

- Det er ikke den lystigste bussturen jeg har vært med på. Spillerne er vinnere og vinnere like ikke å tape, sier landslagssjefen selv.

Les også

 1. Zlatan etter åpningstapet: - Det skal ikke skje

  KIEV (VG Nett) (Ukraina - Sverige 2-1) Da man ikke trodde Andrej Sjevtsjenko (35) kunne få høyere status i Ukraina, snek…
 2. Hodgson hylles for Ox-gambling: - Et modig valg

  (VG Nett) England-fansen fryktet at Roy Hodgson (64) kun ville gå for det sikre i EM, men nå roses han i britiske aviser…
 3. Slik forklarer Rosenberg Zlatan-krangelen

  OSLO/KIEV (VG Nett) Sveriges spissduo slet med å finne det gode samarbeidet i går.
 4. Selvkritisk Lustig: - Veldig bittert

  KIEV (VG Nett) Mikael Lustig (25) ble skjelt ut av keeper Andreas Isaksson (30) etter at han forlot stolpen et lite…
 5. Her ser Hart seieren ryke mot Frankrike

  (VG Nett) (Frankrike-England 1-1) England-keeper Joe Hart (25) klarte ikke å stoppe Samir Nasris (24) lure skudd nede i…

Mer om

 1. Fotball-EM

Flere artikler

 1. Selvkritisk Lustig: - Veldig bittert

 2. Zlatan etter åpningstapet: - Det skal ikke skje

 3. Zlatan til VG Nett: - Det føles tungt, veldig tungt

 4. Zlatan: - Jeg føler mye press

 5. Sverige ute av EM etter Welbeck-magi

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder