FEIRING: Neymar (nummer to fra høyre) hadde mye å juble for mot USA. Her feirer han sammen med lagkameratene (fra venstre) Hulk, Leandro Damiao, Sandro og Marcelo Foto: Jonathan Ernst NTB scanpix / Reuters

Brasil lekte med USA

USA var høyt oppe etter 5-1-seieren mot Skottland lørdag, men landet fort. Anført av superstjernen Neymar vant Brasil 4-1 natt til torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Neymar scoret det første målet på straffe og hadde to målgivende pasninger i kampen som ble spilt i Landover, Maryland. 17 av spillere som var i aksjon for Brasil, kan komme til å delta for landet i OL-turneringen i fotball i London.
20 år gamle Neymar fra Santos imponerte foran en rekke europeiske storklubber som fulgte kampen

- Det er ikke hver dag du kan drible med å ta med ballen over hodet eller mellom beina, men jeg fikk ett mål og hadde to avgjørende pasninger, så jeg er ganske godt fornøyd, sa Neymar.

Brasil har et godt tak på USA. 16-1 viser statistikken. Eneste gang amerikanerne har vunnet, var i 1998 (1-0). Neymar ordnet 1-0 etter 12 minutter. Thiago Silva doblet da han headet en corner fra Neymar i mål etter 26 minutter. Herculez Gomez reduserte like før pause.

Howard deppet

I 2. omgang økte Marcelo til 3-1 etter pasning fra Neymar, mens Alexandre Pato to minutter før slutt satte inn Brasils fjerde scoring. 67.619 tilskuere fulgte kampen.

- Jeg hadde virkelig ikke forventet dette. Men jeg så hvor sterk selvtillit de unge spillerne har og vet at jeg kan stole på dem, sa Brasils trener Mano Menezes.

Jürgen Klinsmanns USA lader opp til VM-kvalifiseringen som starter i juni.

- Neymar kan med sitt tekniske register gjøre ting du ikke venter. De har et veldig godt, ungt lag. Det er et lag som lover godt, men det er mulig å slå dem, sa den amerikanske landslagssjefen.

- Det var dårlig. Det er ikke verdens undergang, men det smerter, sa USAs målvakt Tim Howard.

Han spiller til daglig i engelske Everton.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder