NÆRMER SEG: Yssouf Koné har en kjenning på forsiden av låret, men ventes tilbake på banen allerede i begynnelsen av neste uke. Her er spissen avbildet etter 2-0-seieren over Sarpsborg forrige sesong. Foto: Scanpix

Yssouf Koné bedre i «alt» etter fotballferien

...men Vålerenga-spissen står over lørdagens kamp mot FCK med en kjenning i låret

(VG Nett) 12 måneder etter at legene mente han ville være tilbake for fullt, nærmer Yssouf Koné (29) seg full friskmelding. Og kanskje er spissen nå bedre trent enn noen gang.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

For Vålerengas medisinske koordinator er det klart at Koné har trent godt hjemme i Elfenbenskysten i juleferien.

- Det ser nesten ut som om han har fulgt treningsprogrammet, fakisk, sier Eirik Bjærke til VG Nett og smiler.

Spissen som aldri ble 100 prosent klar etter sin kneskade forrige sesong kom tilbake til Valle i januar og viste oppsiktsvekkende testresultater. I tillegg til å ha gått ned i vekt og redusert fettprosenten, scoret Koné bedre på kondistest, spensttest og sprinttest.

- Han har hatt fremgang på alt. Kneet hans er faktisk oppløftende bra. Da vi testet spenst på Olympiatoppen hadde han best resultater i klubben, mest trøkk i bena. En annen test i vinter viser at han nå har lik styrke i høyre og venstre kne, sier Bjærke.

Debuterte med scoring

Koné har vært med på hele Vålerengas oppkjøring så langt i 2012 uten å merke noen problemer - helt til han fikk en liten kjenning på forsiden av låret denne uka. Det betyr at spissen mister lørdagens treningskamp mot FCK i Parken.

ENESTE FRA START: Bortemøtet med seriemester Molde ble Konés eneste fra start i eliteserien i fjor. Foto: Scanpix


- Men dette er bare en filleting. Han er med for fullt allerede da vi reiser til La Manga tirsdag, forteller Bjærke.

Les også: Profilert sprinttrener hjalp frustrert Koné tilbake

Da Vålerenga signerte Koné i fjor vinter hadde han fire måneder tidligere blitt operert for en alvorlig kneskade, og det var ventet at han ville være tilbake for fullt i februar.

Han debuterte, med scoring, mot Oldenborg i cupen 1. mai, men startet ikke sin første kamp for Vålerenga før tre måneder senere. Kampen mot Molde ble også 29-åringens eneste fra start i eliteserien i fjor.

580 minutter

Totalt endte spissen, som også fikk sjansen fra start mot PAOK i Europa League og i treningskampen mot Liverpool på Ullevaal, på kun 580 minutter totalt - mindre enn sju hele kamper - i 2011.

Koné er langt fra den eneste VIF-spilleren som ikke blir med til Parken for å møte Mustafa Abdellaoue og FCK lørdag. Keeper Lars Hirschfeld, Fredrik Stoor, Stefan Strandberg, Mohammed Fellah og Bojan Zajic er alle skadet.

Håvard Nielsen og Chuma Anene er på landslagssamling mens Veigar Pall Gunnarsson har meldt forfall med sykdom, skriver VIF på sin hjemmeside.

En som derimot blir med til Danmark er Sogndal-backen Per Egil Flo. Vålerengas hjemmeside melder at 23-åringen er hentet inn på prøvespill.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder