LIKHETSTREKK: Sportssjef i Lancashire Telegraph og Blackburn-ekspert Andy Cryer ser likhetstrekk mellom Morten Gamst Pedersen og Manchester Uniteds Wayne Rooney. Foto: Ap/Afp

Blackburn-ekspert: - Gamst minner om Rooney

- Han er involvert i 60-70 prosent av Blackburn-scoringene

(VG Nett) Blackburn-eksperten Andy Cryer forstår ikke Drillo-vrakingen av Morten Gamst Pedersen (30).

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det kom som et sjokk da Morten Gamst Pedersen i går ble vraket fra Drillos landslagstropp som skal møte Island og Slovenia i VM-kvalifiseringen. VG Nett pratet med vadsøværingen i går kveld, men bortsett fra pressemeldingen han sendte ut ønsket ikke Pedersen å uttale seg om vrakingen.

Han lot det likevel skinne igjennom at han er både skuffet og forbauset. Følelsene deles i England.

Ser Rooney-likheter

Andy Cryer er lokalavisen Lancashire Telegraphs sportssjef og Blackburn-ekspert, og har fulgt både klubben og Pedersens meget tett de siste fire årene. Han reagerer nærmest med vantro når han VG Nett bringer ham beskjeden om at Gamsten er utelatt fra landslagstroppen i VM-kvalifiseringskampene.

FORBAUSET: Sportssjef i Lancashire Telegraph og Blackburn-ekspert Andy Cryer ble forbauset over at Morten Gamst Pedersen mandag ble vraket fra Norges landslagstropp. Foto: Jade Doherty, Lancashire Telegraph

- Dette var forbausende.

- Morten minner meg om Rooney. Begge er spillere for de store anledningene. Når så man Rooney ha en god privatlandskamp, spør Cryer retorisk, og mener man bør legge liten vekt på treningslandskamper utenfor sesongen.

For: Blackburn-eksperten er sikker på at Norge fjerner en X-faktor når Gamsten vrakes fra landslaget foran de første viktig VM-kvalifiseringskampene.

- Jeg kjenner ikke de nye, norske spillerne som er på vei gjennom, men i Morten har en «game changer» (en som kan snu kamper alene). Morten Gamst Pedersen er en voldsomt viktig spiller, hans leveringer og dødballer gir Blackburn en ekstra dimensjon.

Formsterk - og involvert i 2/3 av Rovers-målene

Den dimensjonen er smått sensasjonell, mener Blackburn-eksperten.

- Morten Gamst Pedersen har vært involvert i 60-70 prosent av alle Blackburn-scoringene de siste sesongene. Han har fått kritikk fra deler av fansen for at han bommer på noen pasninger, men samtidig må du huske at han tar mye større risiko enn mange andre. Hvis det gir mål på ett av ti forsøk, så er det kanskje verdt det?

Og, selv om landslagssjef Egil Olsen mener at dødballeksperten har vært ute av form den siste tiden, tyder rapportene fra England at Pedersen er godt forberedt foran høstsesongen.

- Morten har vært god i sesongstarten. På lørdag var det han som vant kampen mot Leicester. Samtidig viste han at han ikke bare har en venstrefot, men også en god, faktisk dødelig høyrefot. Mot Ipswich uken før jobbet han også knallhardt og gjorde en god kamp, sier Cryer.

Hans eneste innvending mot Blackburn-legenden er Gamstens manglende fart, men det anser han ikke som noe stort problem.

- Han har ikke den hurtigheten han pleide å ha, og derfor bør han ikke lenger ligge ute på flanken. Sentralt på banen gjør han likevel fortsatt en meget god jobb, og det ser de fleste Blackburn-supporterne også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder