Brann-trener Nilsen: – Umulig å forstå reglene

(Aalesund - Brann 3-3) Lars Arne Nilsen ønsker en oppklaring rundt straffereglene i norsk fotball etter dramaet i Ålesund.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

To ganger i løpet av 3-3-kampen valgte dommer Trygve Kjensli å peke på straffemerket.

Begge gangene fordel Aalesund, og begge gangene til ville protester fra Brann-spillerne.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi må jo snart finne ut hvordan reglene er. Neste gang kan det være andre veien, så det er en generell feil. Men den første som gis i dag kan umulig være straffe, sier Nilsen til VG, før han fortsetter å uttrykke misnøye med dommer Kjensli:

– Han må jo gå inn i pausen å se at han har bommet. Også går han pinadø utpå og gir de en kjempetvilsom en til. Den kan du muligens finne på å blåse på, men du gir ikke to sånne.

Fra benken fikk Nilsen se Mostafa Abdellaoue komme fra innbytterbenken å benytte de 20 minuttene han fikk på banen til å score 2-3 og 3-3.

Poengddelingen forlenget Branns fem kamper lange rekke uten seire, som startet da de inntok tabelltopp etter 5-0-seier over Stabæk 19. juni.

Se også: Dommeren får gjennomgå etter Aalesund-Brann

Aalesund-trener Trond Fredriksen forsvarte først dommeren, før han gjorde en helomvending:

– Umulig å forstå

Men til og med Trond Fredriksen måtte i intervju med Eurosport innrømme at straffen som førte til 1-2-reduseringen var tøft idømt.

– Det er jo veldig frustrerende for de som er i boks. Hvis det er straffe på de situasjonene i dag, så er det umulig å forstå. Vi kunne sikkert fått straffer før vi også, men vi klarer ikke å forstå reglene, sier en oppgitt Nilsen.

– Han holder meg, jeg blir dratt bakover. Klar straffe, mener Mos selv om situasjonen før 2-3.

– Slik jeg det, fra min posisjon, var det to hender i ryggen på Aalesund-spilleren. Det var kanskje ikke den største dytten, men sånn jeg oppfattet det der og da, ble han dyttet i ryggen og datt. Jeg har skjønt mange mener han detter teatralsk, og det er mulig, men der og da oppfattet jeg det som et straffespark, sier Kjensli til Bergens Tidende.

Se også: Aalesund-stjerne nektes å trene med laget

To tomåls-ledelser

Han jublet for 2-0-ledelse etter allerede 12 minutter, og inntok knestående posisjon i ren glede da Kristoffer Barmen satte sitt andre for dagen til 3-1.

Så kom Abdellaoue inn fra benken.

Først utnyttet han muligheten fra straffemerket, før han på mesterlig vis kriget inn 3-3 to minutter på overtid.

Spissen sendte i veien en bra avslutning som ble reddet. På returen ofret han alt og kriget inn 3-3 med hodet. Sitt tiende mål for sesongen.

– Jeg prøver å skyte på volley først, og jeg treffer ganske bra. Men keeper tar den og når jeg ser ballen i lufta går jeg i hundre også ser jeg den går inn. Det er utrolig deilig, sier Aalesund-helten til Eurosport etter kampen.

To tomålsledelser i løpet av kampen holdt dermed ikke for Brann. Bergenserne har tatt tre poeng på de siste fem kampene, og tapte søndag terreng til både Molde og Sarpsborg 08 i medaljekampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder