PRAKTSCORING: Björn Runström (t.h) vartet opp med en praktscoring i oppgjøret mot Nordsjælland. Her i aksjon mot Nicolai Stokholm. Foto: Scanpix

Molde låner seg til suksess

LA MANGA (VG Nett) (Molde - Nordsjælland 2-1) Moldes to innlånte nykommere Djiby Fall (24) og Björn Runström (25) vartet opp med klassescoringer under La Manga-finalen.

  • Cathrine Løkken
  • Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Molde har denne sesongen lånt Djiby Fall og Bjørn Runstrøm. Begge spissene har nå scoret på to kamper på rad. Under oppgjøret mot Nordsjælland viste de igjen hva de er gode for.

NYHET:VG Manager

- Vi blir bare bedre og bedre. For meg er det å prøve å komme inn i troppen. Jeg kjenner ikke så veldig mye til eliteserien, men håper vi kommer til å være i toppen, sier Björn Runström etter kampen.

VG LIVE:Vi fulgte kampen.

Etter 57 minutter scoret Djiby Fall. Magne Hoseth tok corner fra høyre, og fant Fall bak i feltet. Senegaleseren hang i luften og headet ballen kontant i mål. 1-0.

VG LIVE:Se Fall score her.

Ti minutter senere utlignet Nordsjælland. Rawez Lawan la inn fra høyre. Inne i feltet sto en umarkert Nicki Bille som headet ballen enkelt i mål. Bille var kampens beste spiller og kunne fort ha scoret flere mål, men Molde slapp unna med blant annet to rene stolpetreff bak Jan Kjell Larsen.

VG LIVE:Se Bille score her.

KNALLSTART: Björn Runström gratuleres av Magne Hoseth etter sitt andre mål på to kamper for Molde. Foto: Scanpix

I stedet var det Molde som sikret seieren og turneringspremien på 15000 euro, om lag 120000 norske kroner.

74 minutter ut i kampen vartet Moldes Björn Runström opp med en praktscoring. Mattias Mostrøm la inn fra høyre, ballen gikk tvers gjennom feltet til Runström. Han fikk et drømmetreff fra drøye 12 meter og klinte til på halvvolley.

Etter kampen ble midtstopper Vegard Forren kåret til turneringens beste spiller.

VG LIVE:Se praktscoringen her.

- I andre omgang løftet vi oss veldig. Dette føles godt, sa Molde-trener Kjell Jonevret etter kampslutt.

VG LIVE:Se høydepunkter fra kampen her.

I pausen satte han inn Magne Hoseth og midtbane-eleganten var med å avgjøre kampen til Moldes fordel. Hoseth er glad han har fått nye spisser å fôre pasninger til.

- Jeg var aldri bekymret for at vi ikke skulle score i år selv om Mame forsvant til United. Med angripere som Djiby og Björn er det fremdeles lett å spille midtbane på Molde. Det lukter mål av oss i år også, og ikke glem at også Pape Pate Diouf har vært glimrende for oss i lang tid nå, sier Hoseth til VG Nett.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook her.

PS! Også svenske Emil Johansson fikk sin Molde-debut etter pause fredag etter en skadefylt start på MFK-karrieren.

JUBEL: Molde vant La Manga Cup II og 15000 euro. Da var det tid for jubel i Spania. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder