NÆRE PÅ: Rosenborgs keeper André Hansen redder på strek, og Gustav Valsvik tar seg av returen i oppgjøret mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 på Lerkendal Stadion. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

RBK-Hansen sier ja til landslaget igjen

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Sarpsborg 08 1–0) Rosenborg-keeper André Hansen (29) har gitt landslagssjef Lars Lagerbäck beskjed om at han kan stå EM-kvalifiseringskampene mot Romania og Færøyene.

Rune Almenning Jarsteins forestående operasjon gjør at Rosenborg-keeperen melder seg klar for Norge igjen. Jarstein går glipp av både hjemmekampen mot Romania 7. juni og borteoppgjøret mot Færøyene tre dager senere.

– Jeg stiller meg til disposisjon uansett. Jeg har snakket med Lars tidligere i dag (søndag), og avtalen vår var at hvis to etablerte ryker ut, så er jeg klar. Så er det opp til Lars om han vil ha meg med i troppen, sier Hansen til VG etter 1–0-seieren over Sarpsborg 08 søndag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det var Eirik Hornelands første Rosenborg-trepoenger i Eliteserien.

– Det føles godt, og det er en stund siden sist. Vi trengte det, og det smaker ekstra deilig med en «innsatsseier» og 1-0. Vi skulle selvsagt ønsket 4-0 og fantastisk fotball, men vi måtte bare vinne og det klarte vi, oppsummerer Hansen.

les også

Botheim ble valgt foran spiss-stjernene: – Jeg er i elendig form

Også Ørjan Nyland er ute med langtidsskade. André Hansen har ikke fått tid til å tenke på om det kan bli aktuelt med et permanent «ja» til Lars Lagerbäck.

– Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg fikk med meg Jarstein-nyheten først i dag, og jeg var ute og lekte med datteren min da jeg fikk melding fra Lars. Men som sagt: Jeg har hatt en kort dialog med ham der jeg fikk sagt at jeg stiller meg til disposisjon, sier keeperen, som holdt nullen i sin andre hjemmekamp på rad.

Erik Botheim fikk sjansen fra start, og nå vil ha bite seg fast på laget:

– Er det innsats man ber om når man vraker stjernene?

– Altså, vi må ha det hele veien, uansett hvem som spiller. Og det er det som er det vakre i spillet vårt i dag: Det er fandenivoldskhet, trykk og et snev av desperasjon. Det er det som gjør at det blir vakkert til slutt, sier 29-åringen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder