PÅ VEI TIL UNITED: Harry Maguire, her i aksjon for det engelske landslaget under VM i 2018, ser ut til å nærme seg Manchester United. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Kilder til VG: Solskjær henter midtstopper for over 850 millioner

MANCHESTER (VG) En overgang fra Leicester til Manchester United vil kunne gjøre Harry Maguire (26) til verdens dyreste forsvarsspiller.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Manchester United skal ha kommet til enighet med Leicester om en overgang for Maguire. Den engelske avisen The Telegraph var først ute med nyheten.

VG får opplyst at overgangssummen ligger på 80 millioner pund, som tilsvarer rundt 865 millioner kroner. De første rapportene fra britisk presse fredag ettermiddag antydet at prisen var på 85 millioner pund.

Klubben jobber nå med å arrangere den medisinske testen for Maguire. Det er grunn til å tro at denne kan finne sted allerede lørdag.

 • Ny fotballpodcast! VG Live dykker dypt inn i Silly Season. Hør panelet diskutere Paulo Dybala, Nicolas Pépé, Neymar, Sarpsborg 08 og Stabæk – på iTunes, Spotify og Acast.

Dersom alt går som det skal, vil Maguire overta plassen til Virgil van Dijk som fotballhistoriens dyreste forsvarsspiller. Liverpool-stopperen ble hentet for 75 millioner pund for halvannet år siden.

les også

Solskjær avslørte seg om Dybala: – Trenger ikke være rakettforsker

Maguire er ikke en del av Leicester-troppen til fredagens treningskamp mot Atalanta. Britiske medier rapporterte torsdag at dette var på grunn av hans usikre fremtid og den store interessen fra Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær har holdt kortene tett til brystet hver gang han har fått spørsmål om overganger i sommer. Etter 1–0-seieren over Kristiansund i Oslo svarte han slik:

– Vi jobber selvfølgelig med en eller to saker. Forhåpentligvis kan vi offentliggjøre ett eller to nye fjes før seriestart.

les også

Guardiola slår tilbake mot Klopp: – Det plager meg

Nå kan det se ut til at den engelske landslagsstopperen Maguire kan bli ett av disse fjesene. Den høyrebente 26-åringen utgjør en stor trussel i luften med sine 194 cm på strømpelesten, og er også kjent som en forsvarsspiller som er habil med ballen i bena.

Han markerte seg for alvor på den internasjonale fotballscenen under VM i 2018, da han blant annet scoret mot Sverige i kvartfinalen og bidro til at England tok seg til semifinale.

Maguire har spilt 69 av 76 mulige Premier League-kamper for Leicester de to siste sesongene. Det har resultert i fem mål og fire målgivende pasninger.

Forrige sesong var Maguire den spilleren i Premier League som vant en høyest andel av duellene sine (78,1 prosent) – foran andreplass van Dijk (74,9 prosent).

En eventuell Maguire-signering vil bety at Ole Gunnar Solskjær rår over hele syv midtstoppere. Fra før har han Victor Lindelöf, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo, Axel Tuanzebe (aktuell for utlån) og langtidsskadde Éric Bailly.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal11003033
1Leicester City11003033
3Chelsea11003123
4Newcastle United11002023
4Wolverhampton Wanderers 11002023
 • Champions League
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Leicester City FC

Flere artikler

 1. Maguire klar for Manchester United: Blir verdens dyreste forsvarsspiller

 2. Solskjær dropper Dybala-overgang: – Vil ha spillere som ønsker å være i United

 3. Manchester-reiser til himmels

 4. Uniteds Harry Maguire kommer «hjem»: – Husk at han er i fiendens leir

 5. Rafael van der Vaart slakter Harry Maguire – igjen: – Han ler av alle

Fra andre aviser

 1. Medier: Solskjær henter forsvarspiller for rekordsum

  Aftenposten
 2. Manchester United bekrefter: Henter verdens dyreste forsvarsspiller

  Aftenposten
 3. Et hemmelig nummer ringte til Solskjærs rekordkjøp. Det var Sir Alex Ferguson.

  Aftenposten
 4. Manchester United bekrefter: Henter verdens dyreste forsvarsspiller

  Fædrelandsvennen
 5. Solskjærs første storkjøp i boks: – Et av de beste forsvarstalentene i Premier League

  Aftenposten
 6. Et hemmelig nummer ringte til Solskjærs rekordkjøp. Det var Sir Alex Ferguson.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no