Hedenstads «drømmemål»: – Jeg lukket øynene og brente til

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Viking 5-1) Viking hadde ikke slått Rosenborg på 26 kamper. At rekken ble forlenget med én, skal Vegar Eggen Hedenstads høyrefot ha mye av æren for.

Erik Eikebrokk

– Jeg syns både min og lagets form har vært stigende over en lengre periode. Da er det ekstra gøy å toppe det med noen målpoeng. Det viktigste er at vi vinner, men jeg syns måten vi gjør det på er overbevisende bra, sier Hedenstad (28) til VG.

Også Alexander Søderlund viste seg ekstra frem mot Stavanger-laget. Han bidro med to mål og én målgivende.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Viking hadde ikke så mye å stille opp med. Vi blir bedre og bedre for hver uke som går. Én dag måtte det komme, og i dag fungerte det. Vi kunne sikkert scoret mange flere mål, sier RBK-spissen til VG.

les også

– Han må være en av de beste spillerne i Eliteserien

Kandidat til årets mål

36 minutter var spilt da Hedenstad mottok ballen fra Marius Lundemo. Fra 25 meter kikket 28-åringen opp, avanserte, og fyrte av.

Prosjektilet suste i nærmeste kryss. Viking-keeper Iven Austbø rakk knapt å få opp armene. En tidlig kandidat til «årets mål».

– Det var det jeg prøvde på, men det er et lykketreff. Jeg bestemte meg tidlig for å prøve. Det kom en imot meg, da måtte jeg få den litt mot høyre. Jeg lukket øynene og brente til, og det var gøy å se den gå inn, sier Hedenstad.

VG Live Rosenborg-Viking minutt for minutt

To mål på fire minutter

Etter å ha banket inn sitt første seriemål for sesongen, var Hedenstad servitør fire minutter senere. På ett av mange hjørnespark og frispark, fant elverumsingen Søderlund på bakerste stang, som scoret i tredje kamp på rad.

– Det er noen av RBK-spillerne som sleit i begynnelsen, som er fantastisk gode nå. I dag syns jeg Hedenstad, Søderlund og Konradsen var helt outstanding, skryter Viking-trener Bjarne Berntsen.

– Det som skuffer meg mest er at vi i fire kamper har mistet alt av defensiv struktur. Nå har vi sluppet inn nitten mål på fire kamper. På de ti første slapp vi inn fire. Sannsynligvis må vi lære at vi ikke kan spille så åpen fotball som vi har gjort, mot de beste lagene.

les også

Horneland om RBK-fansens kritikk: – Den er på sin plass

Én sjanse - ett mål

Bortelaget kom ikke til en eneste stor sjanse i løpet av kampens første ordinære 45 minutter. Men på overtid i omgangen fikk bortelaget håp.

Viking tok en kjapp corner på lengste, og fikk tid til å prikke et innlegg. Runar Hove oppfattet situasjonen raskere enn Rosenborg-spillerne, og fikk avsluttet. Fra rett foran mål - og RBK-keeper André Hansen - styrte Tommy Høiland-erstatter Jostein Ekeland ballen i mål.

Spenningen varte i ganske nøyaktig fem minutter av andre omgang.

Den alltid like aktive Birger Meling var nok en gang involvert høyt i banen ute på venstre. Tre mot to, greide Rosenborg å komme seg til dødlinja, og Meling fikk slå inn med sin følsomme venstrefot.

LEKESTUE: RBK-spillerne jubler for ett av sine fem mål på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Søderlund+Hedenstad=Sant

Innlegget var for langt til at Søderlund fikk avsluttet på mål, men med en gudbenådet touch, greide Søderlund å «fiske ned» ballen på Dennis Bergkamp-vis. Rosenborg-spissen kikket opp og så Anders Konradsen på bakerste, som banket inn 3–1.

– Ja, det er litt sånn type fotballspiller jeg er. Sånn er det, av og til lykkes det, sier en humrende Søderlund til VG.

Femten minutter senere sørget Rosenborgs dødelige duo for 4–1. Hedenstad plukket opp Melings innlegg fra motsatt back, kikket opp, og fant - hvem andre - Søderlund, på bakerste stolpe.

Seks minutter før slutt ble også Konradsen tomålsscorer, etter innbytter Pål André Hellands forspill og Mike Jensens pasning.

PS: For å finne sist gang Viking slo Rosenborg må vi fjorten år tilbake, til 2005-sesongen. Da vant Viking begge møtene. Snakk om forbannelse...

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder