Molde fullbyrdet norsk festkveld i Europa

(FK Cukaricki - Molde FK 1–3, 1–3 sammenlagt) Etter at erkerival Rosenborg gikk videre i Champions League, ville ikke Molde være noe dårligere.

– Det var utrolig viktig å få den tidlige scoringen og det fikk kampen inn i vårt spor. Spesielt etter at vi bommet på en del sjanser forrige uke, sier «Ohi» på telefon fra Serbia.

Etter bare fire minutter dro han seg inn i banen og skjøt via en forsvarer og i mål.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Moldes første skudd, første sjanse, ble langt på vei avgjørende, en enorm kontrast til det massive sjansesløseriet de vartet opp med i det første oppgjøret.

les også

Solér slår Europa-alarm: – Avgjørende for ikke å bli kjørt av lasset

Giftige

Da Magnus Wolff Eikrem plukket opp en retur og banket inn Moldes andre bortemål i første omgang, resignerte serberne langt på vei.

Innbytter Erling Knudtzon fikk kontre inn Moldes tredje da hjemmelaget hadde gitt opp i andre omgang.

– Vi var giftige og i hurtige i lengderetningen, en fantastisk bortekamp fra vår side, oppsummerer Molde-trener Erling Moe.

En sen redusering var aldri i nærheten av å skape spenning.

les også

Solskjær ut mot nedsnakking av norsk fotball: – Jeg er overrasket

Norsk festaften

Molde fullbyrdet dermed en perfekt norsk festaften i Europa. Tidligere på kvelden sørget Rosenborgs mesterlige 2–0-seier over BATE for at de gikk videre til den tredje kvalifiseringsrunden av Champions League.

Romsdalingene møter på sin side vinneren av kypriotiske Limassol og greske Aris Thessaloniki, som spiller torsdag kveld.

De norske erkerivalene leverte også svar på tiltale etter en stor debatt om hvordan norsk fotball blir debattert og diskutert. Tirsdag gikk Ole Gunnar Solskjær hardt ut mot det han kaller «nedsnakking» av norsk fotball.

Molde-sjef Erling Moe satte fyr på debatten da han tidligere i sommer mente fokuset på norsk fotball var for negativt. Det norske lag gjør i Europa, er mye bedre enn folk tror, sa Molde-treneren til NTB.

– Diskusjonen er større enn bare oss og Rosenborg. Jeg prater til norsk fotball generelt, jeg er ute etter en mer dyptgående diskusjon, sier Moe til VG i dag.

Det er i det minste få som snakker ned norsk fotball på en kveld som denne.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder