Utespiller Moberg ble keeper: – Han sa «vinn kampen for meg»

NEDRE EIKER (VG) (Mjøndalen – Bodø/Glimt 4–5) Mens han lå på båre, på vei ut av stadion, overrakte Ricardo Friedrich hanskene til midtbanespiller Vegard Leikvoll Moberg (28). Moberg slapp inn 4-4-målet, men ble reddet ti minutter på overtid.

På overtid på stillingen 3–4 ble Bodø/Glimts keeper Ricardo Friedrich liggende i feltet og måtte ut på båre.

Friedrich ble kjørt til sykehuset i Drammen:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Ricardo er forslått, men ved godt mot. Han har vært til tester på sykehuset i Drammen der det ikke er påvist hjernerystelse. Han er forhåpentligvis og trolig klar til neste kamp, skriver keepertrener Jonas Ueland Kolstad til VG i en SMS.

Vegard Leikvoll Moberg måtte ta plass i mål ettersom Glimt hadde brukt opp alle byttene.

– Jeg spurte han om å få hanskene, og han sa «vinn kampen for meg», sier en smørblid reserve-reservekeeper til VG etter kampslutt.

For selv om det ble et baklengsmål, 4–4 syv minutter på overtid, sikret Glimt seieren 10 minutter på overtid.

Moberg avslører at sist han tok på keeperhanskene var i en kretskamp i ungdommen, men at han var forberedt på at det kunne bli ham om de trengte en reserveløsning mellom stengene.

– Han har skrytt av at han er en så god keeper, så da måtte jeg bare gi han sjansen, spøkte Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Det var et par andre som meldte seg, men jeg ville ha en stor mann i mål. Den scoringen han slipper inne hadde han ingen mulighet på, så jeg synes han løste det fint, sier Knutsen.

– Det var en surrealistisk følelse. Jeg klarte egentlig ikke ta det seriøst, ler Moberg.

Se hva Moberg sa etter de intense sluttminuttene:

19-åring avgjorde med perle

Keepervikaren fikk så vidt kommet seg i mål før han ble satt på prøve. Han kunne imidlertid ikke lastes da Alfred Schriven fikk stå helt alene og heade inn 4–4 fra syv meter.

Men da man ikke trodde det kunne komme flere scoringer ut av denne kampen bøyde Håkon Evjen ballen i mål etter at kampuret hadde rundet 100 minutter, og Bodø/Glimt vant 5–4. 10 minutter på overtid!

– Jeg fikk muligheten til å skyte, og tok bare sjansen. Det viste seg at det var rett avgjørelse. Det var et veldig fint øyeblikk, sa 19-åringen med et stort glis om munnen.

Stemningen var en helt annen i Mjøndalen-garderoben.

– Det er det verste man kan oppleve som spiller og trener. Nå har vi det forferdelig vondt. Måten vi kommer oss tilbake i kampen på, og så scorer de påm et langskudd. Verre enn den følelsen vi har nå går det ikke an å få det. Det var vondt for sjela, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

– Ellevill kamp

Mjøndalen kom fra 0–2-tap i første serierunde mot Vålerenga og tok imot Bodø/Glimt til første hjemmekamp for sesongen. Glimt derimot fikk en strålende start på Eliteserien med seier mot Rosenborg.

Glimt fikk en strålende start også på denne kampen da de ledet 2–0 før det var spilt 40 minutter, men en vill snuoperasjon fra hjemmelaget gjorde at det så ut som bruntrøyene skulle stikke av med seieren da William Sell satte inn 3–2 etter rundt 60 minutter.

Bodø/Glimts spiss Geir André Herrem ville det derimot annerledes. Han var først våken på en retur da Philip Zinckernagel satte et frispark i stangen.

Og rundt fem minutter etter Herrems utligning, rundet samme mann keeper og sendte Glimt i ledelsen på ny. Mjøndalen-spillerne kastet seg mot målet for å rette ballen på strek, men den var så vidt inne. Dermed 4–3 Glimt.

Så ble det altså 5–4 til Bodø/Glimt til slutt.

– Å slippe inn fire mål er jo for dårlig. Men så scorer vi fem... Det var en helt ellevill kamp, sier matchvinner Håkon Evjen.

Les fyldig referat fra kampen i VG Live.

PS. Hvis du lurer: Geir André Herrem er fetteren til håndballspiller Camilla Herrem. Og sønn av tidligere Viking- og Bryne-spiller Geir Herrem. Matchvinner Håkon Evjen er sønnen til tidligere Glimt-spiller Andreas Evjen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder