I RETTEN: Aaron Hernandez er stor stjerne i NFL. Onsdag ble han siktet for overlagt drap. Foto: Reuters

NFL-stjerne siktet for overlagt drap

Aaron Hernandez (23) arrestert i sitt eget hjem

Gigantkontrakt med New England Patriots terminert

(VG Nett) New England Patriots-stjernen Aaron Hernandez (23) er siktet for overlagt drap og for flere brudd på våpenloven.

  • Jørgen B. Hoff
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Onsdag gikk politiet inn i huset til den amerikanske fotballspilleren og arresterte ham, noe som fikk arbeidsgiver Patriots til å avslutte kontrakten hans med umiddelbar virkning.

- Ord kan ikke beskrive den skuffelsen vi føler over at en av våre spillere har blitt arrestert som en følge av drapsetterforskningen. På dette tidspunktet føler vi at det er riktig å avslutte arbeidsforholdet, skrev klubben i en pressemelding.

Han ble senere på dagen siktet for overlagt drap på en 27 år gammel mann for ti dager siden, samt fem brudd på våpenloven, skriver nfl.com.

Risikerer livstid

23-åringen, som ikke viste noen følelser under det TV-overførte fenglingsmøtet, erklærte seg ikke skyldig, men forblir i politiets varetekt, uten mulighet for kausjon.

Han skal igjen møte for retten 24. juni for en innledende høring, hvor påtalemyndighetene vil presentere grunnlaget for saken før det eventuelt vil bli tatt ut tiltale mot Hernandez.

Skulle han bli tiltalt og senere funnet skyldig i overlagt drap, risikerer han i ytterste konsekvens fengsel på livstid uten mulighet til prøveløslatelse. Massachusetts avskaffet dødsstraff i 1982.

Artikkelen fortsetter under bildet

FØRT BORT I HÅNDJERN: Aaron Hernandez ble pågrepet i sitt hjem i Attleboro onsdag morgen lokal tid og ført bort i håndjern av sivilkledd politi. Foto: AP Photo/ESPN


Det er mye som har skurret siden Odin Lloyd ble funnet skutt og drept av en jogger på et industriområde knapt halvannen kilometer fra Hernandez' luksuriøse hjem i Massachusetts. Blant annet ble mobiltelefonen hans levert politiet i tusen knas og renholdsarbeidere gikk grundig til verks i huset hans i de påfølgende dagene.

Henrettelse

I går la påtalemyndighetene frem en tidslinje av hva som skjedde frem mot drapstidspunktet natt til 17. juni, bygget på sporing av mobiltelefonsignaler, tekstmeldinger og overvåkningsbilder - blant annet fra 14 videokameraer inne i og utenfor huset til 23-åringen.

De grufulle detaljene er gjengitt blant annet i New York Times.

Aktor William McAuley anførte at NFL-stjernen hadde regissert en regelrett henrettelse av Odin Lloyd, som var kjæreste med søsteren til 23-åringens forlovede.

Artikkelen fortsetter under bildet

FIKK SPARKEN: Aaron Hernandez var et av Tom Bradys favorittmål, og var den quarterback-ikonet så etter da fjorårets Super Bowl mot New York Giants skulle avgjøres (bildet). 23-åringen fikk sparken i New England Patriots etter at han ble arrestert onsdag morgen. Foto: Getty Images


Ifølge McAuley hadde en opprørt Hernandez ringt hjemmefra til to bekjente. Sammen satte de seg i en leiebil og kjørte til Boston, 45 minutter unna, for å hente Lloyd. Hernandez ble observert da han plukket opp Lloyd klokken halv tre på natten.

Påtalemyndighetenes teori er at Lloyd skal ha provosert Hernandez etter å ha pratet med «feil folk» under et nattklubbesøk to kvelder i forveien.

På vei tilbake til Attleboro stoppet de på en bensinstasjon, hvor de blant annet kjøpte blå tyggegummi, som er et sentralt element i politiets etterforskning.

Fanget på film

En liknende bil som leiebilen, en sølvfarget Nissan Altima, ble også observert kjørende til og fra åstedet for drapet. Nattskiftarbeidere på industriområdet skal også ha hørt flere skudd bli avfyrt i det aktuelle tidsrommet, og det ble funnet patronhylser som samsvarte med den som senere ble funnet i leiebilen til Hernandez.

Han ble selv fanget på film av egne kameraer da han gikk ut av bilen i oppkjørselen med et skytevåpen i hånden. Det skal også eksistere overvåkningsbilder av ham bevæpnet før drapstidspunktet.

Fant patronhylser

Leiebilen ble like etter levert tilbake av Hernandez og to andre. Den ansatte ved leiebilfirmaet skal da ha funnet både en patronhylse av samme kaliber som på åstedet og en brukt, blå tyggegummi. Hun skal ha kastet begge deler, men politiet fant disse senere i en søppelbøtte.

Drapsvåpenet og våpenet Hernandez er observert med på overvåkningsbildene har imidlertid ikke kommet til rette. Politiet ghar heller ikke gått ut med hvem som skal ha avfyrt skuddene eller identiteten eller status på de to andre som var sammen med Hernandez drapsnatten.

Problembarn og supertalent

«BOSTON TE PARTY»: Sammen med lagkamerat Rob Gronkowski (t.h.) utgjorde Aaron Hernandez en fryktet tight end-duo, som har fått hele NFL til å se med nye øyne på posisjonen. Nå har Hernandez fått sparken, mens Gronkowski har vært igjennom fem kirurgiske inngrep siden i fjor høst. Foto: Getty Images

23-åringen kommer opprinnelig fra Bristol i Connecticut, men spilte college-fotball i Florida. Tight end-en ble draftet av Patriots i 2010, og ble raskt et av quarterback-ikonet Tom Bradys yndlingsmål i et av de mest suksessrike lagene i NFL siden tusenårsskiftet.

Forrige sesong ble han belønnet med en kontraktsforlengelse verdt nærmere 240 millioner kroner over seks år.

Det var den nest største kontraktsforlengelsen som noensinne er gitt til en spiller i hans posisjon - kun overgått av lagkamerat Rob Gronkowski.

Sammen utgjorde de en fryktet duo, med kallenavnet «Boston TE Party», som har fått hele NFL til å tenke nytt rundt rollen til en tight end, som tradisjonelt har vært en blokker-rolle, men som nå kan gjøre alt.

Hernandez' talent har alltid vært ubestridt, men flere disiplinærepisoder ved University of Florida - blant annet et barslagsmål og cannabisrøyking - førte med seg et problembarnstempel.

Dermed falt han helt til fjerde runde i den såkalte NFL-draften, selv om ferdighetene hans tilsa at han skulle bli valgt langt tidligere.

Patriots valgte å gamble på ham, og så ut til å ha lykkes til fulle. I november ble han far for første gang, og snakket om hvordan det hadde hatt positiv innvirkning på livet hans.

- Nå, som en annen ser opp til meg, kan jeg ikke tillate meg å være unge og hensynsløse Aaron lenger. Jeg prøver å gjøre det rette, sa Hernandez kort tid etter datterens fødsel, ifølge New York Times.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder