FERDIG SOM ARGENTINA-SJEF: Diego Maradonas dager som sjef for landslaget er talte. Foto: AFP
FERDIG SOM ARGENTINA-SJEF: Diego Maradonas dager som sjef for landslaget er talte. Foto: AFP

Maradona ferdig som landslagssjef etter konflikt med forbundet

FOTBALL

(VG Nett) Etter intens rykteflom det siste døgnet er det nå klart: Diego Maradona er ikke lenger landslagssjef for Argentina.

Publisert: Oppdatert: 28.07.10 18:54


Det melder nyhetsbyrået AP nå i kveld.

Det skal ha vært steile fronter mellom Maradona og ledelsen i fotballforbundet. Forbundet hadde sine krav, Maradona krevde omtrent det motsatte.

Fotballguden maktet ikke å føre Argentina til VM-suksess. Det ble bråstopp mot Tyskland i kvartfinalen (0-4-tap). Etterpå sa Maradona at han var ferdig som landslagssjef, men etter at den verste skuffelsen hadde lagt seg var han likevel klar til å fortsette - dersom han fikk ha med seg det samme støtteapparatet.

I går uttalte han at om noen i hans stab fjernes, vil han også gå.

- Hvis de rører materialforvalteren, hvis de rører massøren - da er jeg ikke interessert, sa Maradona.

I dag har det kommet frem at presidenten i det argentinske fotballforbundet Julio Grondona skal ha gått helt imot Maradonas ønsker. Nyhetsbyrået AP melder at Grondona skal ha bedt Maradona bytte ut ikke mindre enn syv av sine medhjelpere.

Dette er synonymt med å vise ham døren, opplyste flere medlemmer i toppen av argentinsk fotball til det meget seriøse nyhetsbyrået tidligere i dag.

Kildene fra forbundet ville være anonyme, fordi de ikke har myndighet til å uttale seg offentlig om saken.

Engelske Guardian melder at en av de syv hjelperne Grondona ville ha fjernet var Alejandro Mancuso, som er en nær venn av Maradona.

Det argentinske fotballforbundet skal ha gitt Maradona sjansen til å fornye kontrakten med fire nye år for to uker siden, men da skal Maradona ha takket nei til et møte fordi han skulle til Venezuela for å møte sin venn, president Hugo Chávez.

Også Argentinas president, Cristina Fernandez, skal ved to anledninger ha invitert Maradona til seg. Mannen mange regner som tidenes beste fotballspiller skal ikke ha besvart anrop fra presidenten, noe som gjorde at hennes medhjelpere måtte legge igjen beskjeder på hans telefonsvarer, ifølge Guardian.

Nå kan det altså gå mot slutten på Maradonas epoke som argentinsk landslagssjef, en jobb han har hatt siden november 2008.

Her kan du lese mer om