VENNER: Terje Liverød og Diego Maradona er venner, og den norske agenten tror Maradona ble utsatt for sterkt press fra forbundet i Argentina. Foto: Nils Bjåland/Bjørn S. Delebekk
VENNER: Terje Liverød og Diego Maradona er venner, og den norske agenten tror Maradona ble utsatt for sterkt press fra forbundet i Argentina. Foto: Nils Bjåland/Bjørn S. Delebekk

Liverød: - Maradona er seg selv, og skiter i politikken

FOTBALL

(VG Nett) Maradona-venn Terje Liverød mener press fra Argentinas president Cristina Fernández de Kirchner til slutt felte legenden som landslagssjef.

Publisert: Oppdatert: 28.07.10 08:47

Nyheten om at Maradonas tid som landslagssjef for Argentina er over kom i går kveld, men ryktene har svirret lenge. Terje Liverød, som selv er personlig venn med Maradona og kjenner forholdene i argentinsk fotball meget godt, hevder overfor VG Nett at avgjørelsen om å få ryddet Maradona av veien har bånd helt til topps i argentinsk politikk.

Les også: Maradona ferdig som landslagssjef etter konflikt med forbundet

VG Nett-leser:Han skal ha kreditt for at han evnet å motivere og skape en fellesenhet av sin spillergruppe. At han var så håpløs taktisk, får heller hans assistenter ta på sin kappe da det var først og fremst de som hadde den oppgaven.Diskutér Maradonas avgang her!

Fornærmet president

President Cristina Fernández de Kirchner skal nemlig ha blitt personlig fornærmet over at Maradona ikke ville besøke henne i presidentpalasset etter VM, selv om han skal ha fått to invitasjoner. Hun skal ha forsøkt å ringe ham, men han tok ikke telefonen. Beskjeder lagt igjen på telefonsvareren skal heller ikke ha ført til respons.

- Han ville ikke stille opp der med tre-fire spillere når det ikke var noe å feire. De hadde jo ikke vunnet noe VM, sier Terje Liverød til VG Nett, før han begynner å flire.

- Men når han så dukker opp på bilder sammen med Hugo Chávez, blir presidenten sur. Da begynner hun å stille krav overfor AFA.

Les også:Maradona: - Jeg blir - hvis massøren også får bli

Maradona var for noen dager siden på besøk hos sin venn og Venezuelas president, Hugo Cháves, i presidentpalasset Miraflores i Caracas.

Les også:Maradona: - Det var det. Jeg er ferdig.

Artikkelen fortsetter under bildet!

- Motkrav som følge av press

AFA er det argentinske fotballforbundet, som skal ha krevd at syv av Maradonas medhjelpere må fjernes, deriblant hans gode venn Alejandro Mancuso. Maradona på sin side var klinkende klar: ingen fra hans stab skulle fjernes, da kunne de like godt fjerne ham også.

Liverød mener AFA kom med disse krasse motkravene fordi de følte seg presset fra øverste hold i argentinsk politikk.

Les også:Pelé: - Maradona er ingen god trener

Det argentinske fotballforbundet kom med følgende uttalelse i går kveld:

- Julio Grondona informerte forbundet om hvordan samtalen med Diego Maradona hadde gått, og hva som hadde kommet fram under møtet, sier de på sin hjemmeside.

- Det ble dermed bestemt å ikke fornye Maradonas kontrakt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

En talsmann for AFA, Ernesto Cherquis Bialo, sa i tillegg at den vesle landslagssjefens krav var veldig langt unna hva fotballforbundet kunne tilby ham.

Julio Grondona selv sier ifølge The Guardian at det var vanskelig å bli enige.

- Det vanskeligste å bli enig om var staben rundt ham. Det er vondt å ikke bli enig med noen du er glad i, sier han.

- Ingen har blitt sparket her. Det dreier seg om en kontrakt som ikke har blitt forlenget fordi forutsetningene ikke var på plass, sier han videre.

Les også:Kravet i argentinske medier: - Maradona må gå!

- Maradona er bare seg selv

Det skal ikke bare være Maradonas avslag på den argentinske presidentens invitasjoner til palasset som skal ha irritert president Fernández de Kirchner. Det faktum at hennes regjering i fjor sørget for et statlig oppkjøp av TV-rettighetene til fotballen i landet - og at hun sammen frontet det hele som en seier for fotballen sammen med Maradona - teller nemlig neppe positivt det heller.

Men Liverød er klar på at Maradona ikke stilte opp for å posisjonere seg politisk på noen som helst måte.

- Han er bare seg selv, og gjorde dette fordi det var bra for argentinsk fotball som var skakkjørt å få inn penger på dette tidspunktet. Han skiter i politikken, og selger ikke sjela si, sier Liverød til VG Nett.

Her kan du lese mer om