KLAR FOR NYE SLAG: Frode Kippe ser ut til å fortsette sin lange karriere i Lillestrøm. Her får Vålerengas Henrik Kjelsrud Johansen føle stopperkjempen på kroppen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Tror han kan spille til han er 40 – minst: Lillestrøm vil tilby Kippe ny kontrakt

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann sender klare signaler om at Frode Kippe (38) kommer til å bli tilbudt ny kontrakt i Lillestrøm.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter at Arne Erlandsen ble ansatt som LSK-trener de to neste sesongene ser det ut til at veteranen også er en del av planene for 2017-sesongen – året klubben fyller 100 år.

Les også: Kippe frykter at han ikke får fortsette i Lillestrøm

Tror på «positiv utgang»

Torgeir Bjarmann forteller at midtstopperen, som blir 39 år om i underkant av to måneder, snart blir kalt inn til kontraktsforhandlinger. Kippes nåverende kontrakt går ut ved årsskiftet.

– Nå som vi har fått på plass trener skal Arne og jeg sette oss ned med Frode. Jeg regner med at det får en positiv utgang både for klubben og for Frode, sier Bjarmann til VG.

Les også: Henke Larssons sønn angrepet av maskert supporter

Kippe er glad for at karrieren dermed ser ut til å fortsette på Åråsen, 20 år etter at han debuterte for kanarifuglene.

– Jeg har hørt litt snakk om at det var sannsynlig med ny kontrakt hvis Arne ble trener. Jeg er absolutt motivert for å spille fotball videre. Og det er ingen tvil om at det frister mest å være i Lillestrøm, sier midtstopperen.

Les også: Erlandsen fnyser av kritikerne

Vil spille til han er 40

De siste sesongene har spillere som Roar Strand, Frode Johnsen, Daniel Berg Hestad, Morten Berre og Kjetil Wæhler alle spilt i Tippeligaen etter at de rundet 40 år. Kippe tror også han kan holde det gående i minst to år til. Og dermed spille på øverste nivå både i 2017 og som 40-åring i 2018.

– Jeg føler at jeg kan spille i noen år til. I hvert fall sånn kroppen er nå. Ting kan endre seg fort, men kroppen og motivasjonen er bra. Jeg ser ikke noen ende på det akkurat her og nå.

– Så du regner med at du kan spille til du er over 40 år?

– Jeg ser ikke på det som en umulighet. Jeg spiller i en posisjon der du kan spille en stund hvis du har folk rundt deg som kan utfylle deg, svarer Frode Kippe.

Les også: Full trenerkrangel under cupfinalen

Etter en tung sesong der LSK lenge risikerte å rykke ned tror han at løftet Arne Erlandsen ga klubben på slutten av sesongen vil fortsette i 2017.

– Det er ikke tvil om at han har betydd mye for at vi beholdt plassen. Det er et riktig valg av klubben å beholde Arne, og nå tror jeg vi kan se litt oppover på tabellen. Jeg håper at vi skal spille en type fotball som gjør at det blir vanskelig å slå oss.

Les også: Full ordkrig mellom LSK og Edvartsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder