JUBEL: Tarik Elyounoussi jubler etter sin scoring sammen med Haitam Aleesani som la til rette for målet. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
JUBEL: Tarik Elyounoussi jubler etter sin scoring sammen med Haitam Aleesani som la til rette for målet. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix

FFK tok tre poeng i kampen om fornyet kontrakt

FFK-Amundsen: - Frigjør positiv energi

FOTBALL

Høgmo: Vi er ikke gode nok

FREDRIKSTAD (VG Nett) (Fredrikstad-Tromø 2-0) FFK slo Tromsø og har startet innehentingen av luken opp til sikker plass i eliteserien.

  • Christine Bergby
Publisert: Oppdatert: 05.08.12 20:51

Det gikk 13 minutter før Nenad Sreckovic åpnet målkontoen for sin nye klubb. Serberen har kun hatt noen få treninger med FFK, men gikk rett inn på laget og scoret mot Tromsø. Tarik Elyounoussi fikk ballen til høyre for mål, la skrått inn i feltet og der stod Sreckovic helt alene. Pang, 1-0.

VG Live: Les fyldig referat her!

FFK har tatt seg alvorlig sammen etter 5-0-tapet mot Strømsgodset forrige uke og styrte første omgangen mot Tromsø.

- Det er en godt gjennomført kamp av oss. Og det var viktig både peongmessig og for selvtilliten. Det frigjør positiv energi for oss, sier Trond Amundsen til VG Nett etter kampen.

- Vi vet at vi trenger poeng for å overleve, og dette er et skritt i riktig retning, sier han videre.

Flest sjanser

Det tok lang tid før Tromsø kom til sin første mulighet, men utover i omgangen spilte de seg mer inn i kampen. Allikevel var det hjemmelaget som kom til de største sjansene og ledet 1-0 etter at 45 minutter var spilt.

Etter 57 minutter satt FFK spikren i kista ved å score sitt andre mål for kvelden. Denne gangen var det kaptein Tarik Elyounoussi som noterte seg for scoringen. Pasningen kom fra FFKs andre debutant, Haitam Aleesani. Han slo ballen 45 grader til Elyounoussi som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

- Det er viktig at vi både får til det defensive arbeidet, samtidig som vi scorer mål. I dag stemte det bra for oss, avslutter Amundsen.

Jevnspilt

Tromsø hang med i kampen, skapte sjanser - men maktet ikke å score. Hjemmelaget hadde rettet opp i det tidligere ruskete defensive arbeidet, og forsvarte seg godt.

- Vi er tunge i beina og har ikke det kruttet vi skal, vi har gitt mye i kvalifiseringskampen til Europaligaen. Men vi skal ikke ta fra FFK seieren av den grunn. Vi lykkes ikke i dag, sier Per-Mathisas Høgmo til VG Nett.

Høgmo sa videre at det var spillemessig jevnt mellom de to lagene, men at FFK utnyttet de to markeringssviktene som Tromsø har.

- Vi leverer ikke en god nok bortekamp i dag, men vi spiller jevnt med FFK. Aleksandar Prijovic debuterer i dag og gjør en grei kamp, han kommer til å passe godt inn i troppen når vi får samkjørt oss, avslutter han.

Spillemessig i den andre omgangen var det svært jevnt, men rødbuksene var hakket mer effektive enn gjestene. FFK tok dermed tre viktige poeng i kampen om å overleve årets eliteserie.

Her kan du lese mer om