VEMODIG: FFK-trener Trond Amundsen var fattet etter tapet mot Strømsgodset. Han tror de møtte årets seriemester. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

FFK-treneren tror de tapte for årets seriemester

DRAMMEN (VG Nett) (Godset - FFK 5 - 0) Etter å ha blitt utspilt av et hjemmelag i storform tror FFK-trener Trond Amundsen laget hans tapte for seriemesteren.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Hva mener du står i veien for Godset-gull?

- At vi ikke er gode nok. Vi må utvikle oss videre og holde fokus. Vi må individuelt og kollektivt bli enda bedre, sier Ronny Deila til VG Nett.

Med et forsprang på 7 poeng på gullutfordrer Molde, før Ole Gunnar Solskjærs menn møter Lillestrøm lørdag kveld ser ting lyst ut for drammenserne.

Deila peker likevel på at nye spillere må spilles inn skal laget hans opprettholde den stabile formen de har vist til nå denne sesongen.

- Den samhandlingen mellom spillerne som er her og de nye må jobbes hurtig med for å klare det.

- Vi må forbedre oss for vi har mye å gå på, sier treneren selv etter 5-0 mot Fredrikstad.

- Kan ta det hele veien inn

Fredrikstad-trener Trond Amundsen går enda lenger og mener Godset har alle kvaliteter for å nå helt øverst i året serie.

- Tapte dere for seriemesteren i dag?

- Ja, det tror jeg. Toppnivået til Strømsgodset har vært det beste i eliteserien i år. Godset kan ta det hele veien inn, sier en skuffet, men fattet FFK-trener til VG Nett i pressesonen etter kampen.

- Hva skiller Godset fra resten av lagene i serien?

- De er ballsikre, flinke til å skape overtallssituasjoner over hele banen og har spillere som kan krydre det hele, utdyper Amundsen overfor VG Nett.

Ligner Stabæk-utgaven fra 2008

Tidligere seriemester med Stabæk, Jon Knudsen så kampen mot Strømsgodset fra benken i kveld. Han ser klare likhetstegn med det Stabæk-laget som vant seriegull i 2008.

- Du ser Godset-spillerne har selvtillit og vet de kommer til å score mål. De har flere som kan score og har flere ting å spille på. De virker trygge offensivt, forklarer Knudsen.

Stefan Johansen-perle

Dagens målfest startet allerede etter 17 spilte minutter da dommeren blåste korrekt frispark på rundt 17-18 meter etter at en FFK-spiller stoppet en gjennombruddspasning med hånda.

Stefan Johansen gjorde seg klar, skrudde ballen nydelig over muren og inn i Jon Masalins venstre hjørne.

Og der startet Godset sin overkjøring av bunnlaget Fredrikstad på hjemmebane og sendte med det en kraftig advarsel til Ole Gunnar Solskjær og Molde før de møter et Lillestrøm i medvind i morgen på Åråsen.

Selv om både Ole Jørgen Halvorsen og Simen Rafn hadde gode muligheter til å utligne i henholdsvis det 35. og 45. minutt var det egentlig aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

Kovacs-dobbel etter pause

Etter pause giret vertene nemlig opp et hakk og Peter Kovacs fikk æren av å avslutte et flott Godset-angrep etter 55 minutter og bredsidet enkelt inn 2-0-ledelsen.

Minutter senere hadde innbytter Adama Diomande en like enkel jobb med å ekspedere Lars Chritophers Vilsviks innlegg i mål før Kovacs scoret sitt andre for dagen.

Etter å ha sneket seg bak FFK-forsvaret på et innkast på høyresiden fikk spisskjempen to muligheter alene med keeper. På den andre traff han nettmaskene.

Ola Kamara stod for den totale ydmykelsen syv minutter før slutt. Øyvind Storflor fant spissen med et innlegg og Kamara var frekk nok til å hælsparke ballen i mål fra kort hold og dermed endte det 5-0 til drammenserne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder