Foto: Thomas Winje Øijord, NTB Scanpix

Jarstein skal ha truet fotograf med juling

Forlot TV 2-intervju etter Slovenia-kampen - ønsket ikke å bli tatt bilde av i dag

(VG Nett) Da dette bildet ble tatt skal Rune Almenning Jarstein (27) ha truet fotografen med juling.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Episoden - dagen etter at Jarstein gikk fra TV 2s landskampintervju i sinne - skjedde ifølge nyhetsbyrået utenfor spillerhotellet i Oslo sentrum.

NTB fotograf Thomas Winje Øijord forklarer hendelsesforløpet slik til VG Nett:

- Jarstein forlot Bristol, og jeg løp etter ham. Og tok et bilde av ham ved Norli bokhandel. Da sa han noe i den duren «ikke ta bilde». Og så sa jeg «beklager, men sjefen min vil at jeg skal ta bilde», sier Øijord, vel vitende om at Jarsteins oppførsel etter 2-1-seieren mot Slovenia tirsdag kveld var et hett tema i Fotball-Norge.

- Da svarte Jarstein: «Ok. Men da slår jeg deg rett ned».

- Da sa jeg «kødder du»? sier NTB-fotografen - som tok bilder underveis i seansen.

Deretter skal Jarstein ha gått videre.

- Jeg opplevde den mer som en trussel enn som en handling. Jeg var ikke redd, sier Øijord.

- Hva synes du om trusselen?

- Den synes jeg var unødvendig. Men jeg har forståelse for at han av en eller annen grunn ikke vil bli tatt bilde av, og at han misliker at jeg gjør det likevel.

- Kommer du til å ta denne saken videre?

- Det gjør jeg nok ikke.

- Hvorfor det?

- Det var ord og ikke handling.

Klokken 11.45 sendte Norges fotballforbund ut en pressemelding der Jarstein beklager sin egen oppførsel:

- Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart i fra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle truseler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier keeperen.

Gikk fra intervju

I går rant det over for landslagskeeperen i et intervju med TV 2s Harald Bredeli da han ble spurt om egen innsats på Norges baklengsmål i kampen mot Slovenia på Ullevaal.

Etter å ha uttalt at han mente at spørsmålene var «dumme» gikk han fra intervjuet, før han slengte et headset i veggen utenfor spillerinngangen.

VG Nett har vært i kontakt med generalsekretær i NFF, Kjetil Siem. Han ba om å få sjekke opp episoden før han uttaler seg.

- Vi synes dette er helt uakseptabel oppførsel, rett og slett. Han er landslagsspiller, og må forvente at han blir tatt bilde av og/eller forsøkt intervjuet dagen etter en landskamp, uansett om det går bra eller dårlig. Det er jobben hans, sier NTBs fotosjef Jon Eeg til VG Nett.

- Hva kommer dere til å foreta dere nå?

GIKK: Rune Jarstein ble tatt bilde av flere ganger på vei vekk fra spillerhotellet onsdag morgen. Foto: NTB Scanpix

- Det har vi ikke bestemt oss for ennå. Vi må diskutere litt internt. Det ble vel oppfattet mer som en trussel enn en handling, så vi må ta en vurdering på det, sier Eeg.

TV 2s reporter Sindre J. Olsen skrev følgende på sin Twitter-konto etter å ha vært ved Bristol for å intervjue landslagsspillerne i morges:

«Og der marsjerte Rune A. Jarstein ut av spillerhotellet, med øreklokker og stivt blikk. Ville ikke intervjues. Vant ikke Norge i går?»

Kastet headset

Jarstein måtte tåle kritikk fra flere fotballeksperter for måten han opptrådte på da Slovenia tok ledelsen i VM-kvalifiseringskampen på Ullevaal stadion i går kveld. Selv var han langt fra enig med dem som kalte inngrepen for en keepertabbe.

Da han fikk spørsmål om dette av TV 2s Harald Bredeli, på direkten, ba han den rutinerte reporteren om å «lære seg litt fotball».

Så fortsatte Bredeli, vel vitende om at TV 2s kommentator Øyvind Alsaker hadde definert målet som en tabbe, med neste spørsmål:

- Men noen sier at det er en keepertabbe. At den ballen skal du ta i keeperhjørnet, eller slå unna. Du ser ikke sånn på det?

Jarsteins svar ble intervjuets siste:

- Jeg tok den, jeg. Men, ja... Dumme spørsmål! Jeg gidder ikke, sa 27-åringen, før han gikk i protest.

Deretter viser TV-bildene hvordan Jarstein tok et headset fra TV 2, og kastet det i veggen med all sin kraft.

Også tidligere i karrieren har Jarstein kommet i søkelyset gjentatte ganger på grunn av dårlig oppførsel. Men våren 2010 snakket han åpent om at han følte seg roligere enn i yngre år.

Rune Jarstein har ikke besvart VG Netts henvendelser i formiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder