Snøkaos i Bodø: Stoppet kampen i 40 minutter

(Bodø/Glimt – Lillestrøm 3–1) Etter et kvarters spill på Aspmyra måtte traktoren inn på banen og spillerne ble sendt i garderoben. 40 minutter senere, etter hektisk måking, fikk de fortsette.

For med et voldsomt snøvær i Bodø ble dommeren nødt til å blåse av kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm etter ett kvarters spill. Da var hele banen hvit, og det var umulig å se oppmerkingene. Spillerne slet også med å holde seg på beina.

Derfor blåste kampleder Kristoffer Hagenes av og sendte begge lag i garderoben etter 15 minutter, mens en traktor med snøskuffe ble sendt ut på banen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

25 minutter senere kom også traktor nummer til å hjalp til med å måke det som etter hvert ble en grønnere og grønnere bane.

Først 40 minutter senere fikk de fortsette. Da ble Kristian Fardal Opseth (28) tungen på vekstskålen for hjemmelaget.

Erlandsen ville stoppe

Lillestrøm-treneren var ikke veldig interessert i at kampen skulle fortsette etter avbrekket.

– Jeg synes ikke det er forsvarlig at spillerne går inn, blir kalde og så pådrar seg skader. Jeg vil avlyse dette nå, sa Arne Erlandsen til Eurosport da kampen ble stoppet.

Lillestrøm frykter de kan miste flyet hjem til østlandet etter utsettelsen. Les mer i VGs nye spesial som tar deg med på innsiden av Lillestrøm.

Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen var ikke like ivrig på å avlyse.

– Jeg synes ikke vi skal legge oss opp i det. Dommerne for ta den avgjørelsen. Vi er klare hvis dommerne mener vi skal spille, sa Knutsen til Eurosport.

Klokken 18.45, etter en snau halvtimes pause var begge lags spillere tilbake ute på banen for å varme opp igjen. Fem minutter senere var banen ferdig måket.

Og endelig, klokken 18.55, sto spillerne igjen klare ute på kunstgresset for å fortsette kampen.

MÅKEPAUSE: Brøytemannskap måtte ut på banen for å rydde snø fra kunstgressdekket på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder