Drillo fikk sparken

OSLO/LONDON (VG Nett) Wimbledon innkalte mandag til pressekonferanse der det ble offentliggjort at Egil Olsen og Lars Tjærnås har fått sparken.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Hør lydopptak fra pressekonferansen

Terry Burton tar over manageransvaret for resten av sesongen - det vil si to seriekamper.

- Terry er ansatt som manager med umiddelbar virkning. Etter 5-6 tap på rad er det vanskelig å holde fokus og etter gårsdagen måtte det en forandring til. Egil Olsen og jeg hadde en lang prat og kom frem til at han slutter som manager for Wimbledon, sa Bjørn Rune Gjelsten på pressekonferansen.

- Han bryr seg enormt om klubben og var Wimbledon-fan lenge før han tok over som manager, forklarte Gjelsten.

- Unngår nedrykk

Gjelsten fikk spørsmål om han angret på ansettelsen av Drillo og Lars Tjærnås i sin tid.

- Vi ga Egil Olsen jobben i sin tid på det rette grunnlaget. Hans resultater som trener for det norske landslaget taler for seg og han førte Norge helt opp i verdenstoppen, fortsatte Gjelsten.

- Jeg tror vi unngår nedrykk med de spillerne og det støtteapparatet vi har nå, sa Burton som beholder Mick Harford som sin assistent.

På ferie

Hovedpersonene selv var ikke til stede på mandagens trening - noe som er høyst uvanlig. Den offisielle forklaringen fra klubbledelsen var at Egil Olsen og Lars Tjærnås har tatt «bank holiday». Men etterhvert lakk det ut at nordmennene hadde fått sparken.

Begge de norske klubbeierne, Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, var til stede på treningsanlegget i Roehampton. Etter treningen var det et møte der Røkke og Gjelsten snakket med spillerne. Etter at spillerne kom ut av lokalet var de kjappe til å slå på mobiltelefonene for å ringe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder