Klopp innrømmer etter Merseyside-derbyet: – Vi var litt heldige

(Everton – Liverpool 0–0) Jürgen Klopp (50) var fornøyd etter uavgjort i Merseyside-derbyet, men var klar på at Liverpool var «litt heldige» etter kampen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Og det gjorde de uten deres suverene toppscorer Mohamed Salah. Egypteren trøblet med en lysk under nedsablingen av Manchester City i Champions League, og var ikke med til oppgjøret mot Everton på Goodison Park lørdag.

Merseyside-derbyet går ikke inn i historiebøkene som noen klassiker. Kampen var preget av få målsjanser og mange feilpasninger.

VG Live: Vi fulgte derbyet – spark for spark!

Og det er sjelden kost for Liverpool. The Reds er Premier Leagues nest mestscorende lag, bare bak Manchester City. De gikk sist målløse av banen i 0–1-tapet for Swansea i januar.

Dette var deres fjerde Premier League-kamp uten scoring denne sesongen.

– Ett poeng er ok. Everton var klare til å kjempe, men vi ga dem ikke muligheten før mot slutten. Da sluttet vi å spille fotball, og vi var litt heldige. Men jeg mener uavgjort er helt fortjent, sier Jürgen Klopp til BBC.

Strålende derby-statistikk

les også

Salah-kampanje mot narkotika går viralt

Liverpool opprettholder imidlertid sin gode statistikk i derbyet. Rødtrøyene har ikke tapt på de siste 17 Merseyside-derbyene (alle turneringer), ifølge statistikkleverandøren Opta.

Denne gangen holdt statistikken seg med et nødskrik.

FRUSTRERENDE: Lørdagens Merseyside-derby var av det frustrerende slaget, noe dette bildet av Sadio Mané tydelig viser. Foto: CARL RECINE / X03807

Nærmest scoring var Everton ved Yannick Bolasie. Han bøyde ballen mot det lengste hjørnet i første omgang, men Loris Karius vartet opp med en strålende redning og fikk hindret scoring for The Toffees.

Mot slutten av oppgjøret hadde Everton flere store sjanser ved Cenk Tosun og Dominic Calvert-Lewin, men nettsus ble det ikke.

les også

Guardiola hevder han kunne hentet Pogba i januar

Men da vi ikke fikk scoringer, fikk vi i hvert fall litt temperatur, noe Merseyside-derbyet er kjent for.

Danny Ings var sent inne i Séamus Coleman, og da tente de begge på alle plugger. Både Liverpool- og Everton-spillerne var borte hos kranglefantene for å holde de atskilt.

TEMPERATUR: Det kokte litt for Danny Ings og Séamus Coleman. Foto: CARL RECINE

Men det var ikke den temperaturen vi er vant med. For andre gang i historien ble det ikke delt ut et eneste kort i Merseyside-derbyet. Forrige – og eneste gang før nå – var i 1992.

Kunne gått forbi Manchester United

Det var tydelig at Klopp hadde tirsdagens returoppgjør i tankene. Hverken Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain eller Trent Alexander-Arnold, i tillegg til skadede Mohamed Salah, var med fra start.

Sadio Mané spilte imidlertid fra start, men uten sine lekepartnere på topp, klarte ikke senegaleseren å utrette det helt store i løpet av de drøye 70 minuttene han fikk.

Han ble erstattet av Firmino, men heller ikke brassen fant veien til mål.

– Dette var ikke den beste dagen i mitt liv, men vi ser fremover. Nå må vi rette fokuset mot tirsdag, og kjempe for en plass i neste runde, oppsummerer Klopp.

les også

Er denne nordmannen verdens galeste Liverpool-supporter?

Pluss content

Liverpool misbrukte dermed muligheten til å gå forbi Manchester United på tabellen, som lørdag kveld skal ut i en svært vanskelig bortekamp mot Manchester City, som med seier mot byrivalen, kan sikre et rekordtidlig seriegull.

Liverpool-spillerne kom i det minste helskinnet ut av derbyet, noe som sannsynligvis sto øverst på Klopps ønskeliste.

VG kommer tilbake med mer.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder