Start, Glimt og Haugesund videre i cupen etter straffer

(Bodø/Glimt – Hødd 2–2, 5–4 etter straffer, Start - HamKam 1–1, 5–3 etter straffer, Mjøndalen - Haugesund 2–2, 6–7 etter straffer) Det ble en dramatisk runde i cupen da alle fire kampene gikk til straffekonk.

VG Direkte: Vi fulgte straffesparkkonkurransene her

Bodø/Glimt fikk ikke den starten de hadde ønsket, for allerede etter ni miutter hamret Magnus Myklebust gjestene i ledelsen med ei skikkelig kanonkule fra over 20 meter.

les også

Kristiansund og Sarpsborg 08 på hodet ut av cupen

Patrick Bergs utligning til 1–1 sekunder før pause var kun noen få stilkarakterer ned fra Myklebusts scoring.

Etter to-tre hodedueller på rappen i boksen, dro 20-åringen til på volley på nedfallsfrukten og fikk se ballen gå i mål. 1–1 ved full tid betød at det måtte spilles ekstraomganger.

Og heller ikke de forløp uten dramatikk. Hødd gikk opp i ledelsen fem minutter ut i første ekstraomgang.

Ballen ble slått inn fra høyrekanten, og med én berøring la Bendik Rise ballen igjen med hælen til Markus Naglestad.

Den notoriske måljegeren fra lavere divisjoner, og som forsøkte seg i Sandefjord i fjor uten hell, hamret inn 2–1, og så ut til å sende Glimt ut av cupen.

Men fire minutter før full tid ble José Isodoro lagt i bakken inne i feltet og dommer Dag-Vidar Hafsås pekte på straffemerket. Kaptein Martin Bjørnbak satte inn utligningen til 2–2, og sendte oppgjøret til straffer.

Der ble Glimt-keeper Ricardo den store helten da han reddet Eirik Saunes forsøk. Glimt gikk videre til kvartfinale med et nødskrik.

Start slet mot Obos-motstand

Også Start fikk problemer mot HamKam på Sparebanken Sør Arena. Rekdals mannskap tok riktig nok ledelsen etter 34 minutter.

Kristján Flóki Finnbogason måtte står over mot Strømgsgodset i helgen, men kom tilbake etter suspensjon med en målgivende pasning. Han fant kaptein Espen Børufsen på bakerste stolpe, og 30-åringen gjorde som mot Godset og sendte Start i ledelsen.

Men det er av sine egne man skal ha det, er det noe som heter, for etter 49 minutter var utligningen et faktum. Abubakar Ibrahim har vært på utlån fra nettopp Start til HamKam denne sesongen og var nok ekstra revansjesugen. Han dukket opp på rett sted til rett tid og stusset en corner i mål til 1–1.

Flere scoringer ble det heller ikke i Kristiansand, og det måtte skytes straffer.

HamKams Lars Brotangen sendte sitt straffespark i metallet og dermed kunne Rekdal og Start juble for avansement.

les også

Start drømmer om cupfinale med Rekdal som trener

les også

Målløs bunnkamp mellom Stabæk og Bodø/Glimt: – Ingen stor kamp for publikum

Rotet bort tomålsledelse

Haugesund så ut til å avansere greit borte mot Mjøndalen etter scoringer av Christian Grindheim og Frederik Gytkjær.

Men etter 73 minutter satte Quint Jansen inn reduseringen til 1–2 etter en hårreisende keepertabbe av Per Kristian Bråtveit.

les også

Horneland: – La generasjonene spille sammen

Og på overtid slo utlignet Mjøndalen. En markeringssvikt i Haugesund-forsvaret gjorde at nevnte Jansen fikk stå umarkert i feltet og bredsidet inn sitt andre for kvelden. Ingen mål ble scoret i ekstraomgangene og Haugesund ble det tredje eliteserielaget som måtte ut i straffekonk.

Mjøndalens Alexander Betten Hansen klarte ikke sette det syvende straffesparket i mål, og dermed ble Haugesund det tredje laget fra Eliteserien som tok seg videre på straffer.

PSSST! Også kampen mellom Ull/Kisa–Bryne endte 0–0 og gikk også til straffer. Der vant Bryne 4–3 og er klar for kvartfinale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder